Basket Talk

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 89-80: Το φοβερό δεύτερο ημίχρονο έφερε το «πράσινο» προβάδισμα στην σειρά (video)

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 89-80:  Το φοβερό δεύτερο ημίχρονο έφερε το «πράσινο» προβάδισμα στην σειρά (video)

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και το Περιστέρι να ήταν κοντά στο σκορ, όμως το φοβερό τρίτο δεκάλεπτο των «πράσινων» έφερε τη νίκη (89-80).

Στο Game 3 των ημιτελικών της Basket League ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε το Περιστέρι με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στη μεταξύ τους σειρά (1-1) η οποία κρίνεται στις 3 νίκες.

Τώρα οι «πράσινοι» απέχουν μόλις μία νίκη από τους τελικούς της Basket League αφού… υπέταξαν την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με 89-80 με τρομερό τρίτο δεκάλεπτο.

Ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά δυναμικά και για τις δύο ομάδες που πίεζαν κι έπαιζαν σκληρές άμυνες ενώ βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου (21-19). Ο Παναθηναϊκός μετά το κάρφωμα του Γκουντάιτις όταν απέμεναν 03’15’’ έχτισε μία διαφορά ασφαλείας 6 πόντων (30-24).

Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο κατά τη δεύτερη περίοδο με τον Γκριγκόνις να μετρά ήδη 12 πόντους με 2/2 τρίποντα. Το Περιστέρι δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να πάρει «ανάσα» και με τον τρομερό Φρανσίσκο των 16 πόντων εκείνη την στιγμή πλησίασε στους δύο (46-44) και ισοφάρισε για το 49-49 με σουτ από τα 6.75 του Ντένμον λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μπήκε με… φόρα στο δεύτερο μέρος του ματς σημειώνοντας 10 σερί πόντους με τον Πονίτκα και τον Λι παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα (59-49). Με τον Πάρις Λι να έχει πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» από την περιφέρεια, οι «πράσινοι» έφτασαν στο +18 υποχρεώνοντας τον Βασίλη Σπανούλη να βρει άλλες λύσεις για την ομάδα του που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στη άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε όση συνέπεια χρειαζόταν αμυντικά για να κρατήσει τον σκόρερ του Περιστερίου, Φρανσίσκο, στον έναν μόλις πόντο κατά την τρίτη περίοδο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα ξέφυγαν με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται μπροστά ακόμα και για 21 πόντους κάνοντας ό, τι ήθελαν στο παρκέ. Οι Περιστεριώτες είχαν την ψυχραιμία να αντιδράσουν όπως μπορούσαν «ροκανίζοντας» τη διαφορά στο -9 με εύστοχο τρίποντο από τον Λεωνίδα Κασελάκη χωρίς όμως να αλλάζει την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 19-25, 27-10, 13-21

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:  

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0