Basket Talk

Το comeback της Μπρίτνεϊ Γκρίνερ μετά την φυλάκισή της στη Ρωσία (video)

Το comeback της Μπρίτνεϊ Γκρίνερ μετά την φυλάκισή της στη Ρωσία (video)

Η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ επέστρεψε στα παρκέ του WNBA με εξαιρετική εμφάνιση και τον κόσμο στο πλευρό της.

Η επιστροφή της Μπρίτνεϊ Γκρίνερ στα μπασκετικά παρκέ συνδυάστηκε με εξαιρετική εμφάνιση αλλά και με πλήθος κόσμου να την υποδέχεται και να δείχνει την αγάπη του.

Ήταν Φεβρουάριος του 2022 όταν η σέντερ των Φοίνιξ Μέρκιουρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας από τις ρωσικές αρχές για κατοχή ελαίου κάνναβης. Φυλακίστηκε για δέκα ολόκληρους μήνες με τις ΗΠΑ να κάνουν αμέτρητες προσπάθειες για να την φέρουν πίσω στην πατρίδα της. Τελικά γύρισε στα πάτρια εδάφη μέσω ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Η ομάδα της, Φοίνιξ Μέρκιουρι, την στήριξε από την πρώτη στιγμή ανανεώνοντας το συμβόλαιο της με το που η Γκρίνερ αφέθηκε ελεύθερη με την ίδια να ανυπομονεί να επιστρέψει στα παρκέ του γυναικείου μπάσκετ.

Έτσι κι έγινε, το βράδυ της Παρασκευής (19/05) έκανε το comeback της στο εκτός έδρας ματς με τους Λος Άντζελες Σπαρκς, όπου δέχτηκε το συγκινητικό standing ovation όσων βρίσκονταν στο γήπεδο μόλις ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει στην αρχική πεντάδα για την ομάδα της. Σε αυτή την συναισθηματική επιστροφή της δις Ολυμπιονίκη, ήρθε να προστεθεί ο ενθουσιασμός των θαυμαστών της που έφτασαν νωρίτερα στην «Crypto.com Arena» φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν «Είμαστε Μπρίτνεϊ Γκρίνερ» με τον αριθμό της φανέλας της πάνω.

Μεταξύ άλλων, βρισκόταν και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, που ήταν από νωρίς εκεί για να συναντήσει την 32χρονη μπασκετμπολίστρια και να γιορτάσει κι εκείνη με την σειρά της την επιστροφή της στους αγώνες.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά η Γκρίνερ μετά από 19 μήνες απουσίας από το WNBA έκανε φοβερό παιχνίδι και αναδείχθηκε ως η καλύτερη παίκτρια της ομάδας της με 18 πόντους 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα ακόμα κι αν ηττήθηκαν με 94-71.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0