Basket Talk

Βόννη - Χάποελ Ιερουσαλήμ 77-70: Οι Γερμανοί στην κορυφή του BCL με «καυτό» Τι Τζέι Σορτς! (video)

Βόννη - Χάποελ Ιερουσαλήμ 77-70: Οι Γερμανοί στην κορυφή του BCL με «καυτό» Τι Τζέι Σορτς! (video)

Η Βόννη κατέκτησε το Basketball Champions League για τη σεζόν 2022-23! Η γερμανική ομάδα επικράτησε στον τελικό του Final-4 στη Μάλαγα επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ με 77-70, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Τι Τζέι Σορτς και κάπως έτσι πρόσθεσε το τρόπαιο στη συλλογή της, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Βόννη κατέκτησε το Basketball Champions League! Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και επικράτησε με 77-70 στον τελικό του Final-4 στη Μάλαγα. Ο Τι Τζέι Σορτς πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και με τους 29 πόντους του, οδήγησε την ομάδα του στο τρόπαιο!

Φοβισμένες εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με το σκορ να παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Η Βόννη, ωστόσο, είχε τον έλεγχο και με καλή αμυντική λειτουργία κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με επτά πόντους (14-7). Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι βελτίωσαν το ρυθμό τους στην επίθεση, ανεβάζοντας αισθητά το σκορ, με τους Γερμανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +9 (37-28).

Έπειτα από την επανέναρξη του αγώνα, η Χάποελ μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να μην παραδοθεί εύκολα. Επέστρεψε, λοιπόν, για τα καλά στο ματς και με ένα σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, μείωσε τη διαφορά στο καλάθι, πριν την έναρξη του τελευταίου μέρους (57-55).

Εκεί, η Βόννη κατάφερε και πάλι να ξεφύγει στους οκτώ (66-58), αποκτώντας απόσταση ασφαλείας 5’27’’ πριν από το φινάλε. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους εννέα (73-64) στα δύο λεπτά, με αποτέλεσμα όλα ουσιαστικά να έχουν κριθεί και τη γερμανική ομάδα να επικρατεί τελικά με 77-70.

Τα δεκάλεπτα: 14-7, 37-28, 57-55, 77-70

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0