Basket Talk

Ουνικάχα Μάλαγα – Βόννη 67-69: Τελικός μεταξύ αουτσάιντερ στο BCL!

Ουνικάχα Μάλαγα – Βόννη 67-69: Τελικός μεταξύ αουτσάιντερ στο BCL!

Όπως και στον πρώτο ημιτελικό έτσι και στον δεύτερο το αουτσάιντερ, η Βόννη, ήταν αυτό που έκανε την έκπληξη και σφράγισε την θέση για τον τελικό του Basketball Champions League.

Η γηπεδούχος Ουνικάχα Μάλαγα υποδέχτηκε την Βόννη στον δεύτερο ημιτελικό του BCL για το «χρυσό» εισιτήριο του τελικού όπου η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Μέσα στο «σπίτι» των Ισπανών, η Βόννη πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 67-69 και κόντρα στα προγνωστικά έκλεισε θέση για τον τελικό.

Η Μάλαγα, που βρέθηκε κι αυτή όπως και η Βόννη, για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, ξεκίνησε δυναμικά στο ματς με τον «ζεστό» Μπριζουέλα από τα 6.75 παίρνοντας γρήγορα «κεφάλι» στο ματς (20-11). Γρήγορα η Βόννη ροκάνισε το προβάδισμα και έφτασε στην ισοφάριση με τρίποντο του Ντελάνι (20-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το μομέντουμ άλλαξε και πήγε με τους Γερμανούς. Έβρισκαν λύσεις και έσπαγαν τις άμυνες των Ισπανών και βρέθηκαν μπροστά με διψήφια διαφορά (31-41) πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα, η Βόννη επέστρεψε διατηρώντας τον ρυθμό της με τη βοήθεια των Σορτς και Ερέρα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να… ροκανίσουν τη διαφορά 13 πόντων που είχε δημιουργηθεί (33-46), όμως δεν πίεσαν πολύ τους Γερμανούς.

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο η Μάλαγα δεν θα τα παρατούσε έτσι εύκολα. Πλησίασε στον πόντο με καλάθια των Κάρτερ και Ετζίμ με το παιχνίδι να αρχίσει να αποκτά πιεστικό τέμπο σ’ εκείνο το σημείο. Η Μάλαγα μείωσε από το 63-69 στο 67-69 όμως ο Πέρι αποδείχτηκε μοιραίος για τους Ισπανούς αστοχώντας από τα 6.75 στην τελευταία κατοχή.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 31-41, 50-57, 67-69

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0