Basket Talk

Basket League: Αλλάζει το παραδοσιακό format της διοργάνωσης!

Basket League: Αλλάζει το παραδοσιακό format της διοργάνωσης!
Η συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών των playoffs της Basket League έβγαλε και την... είδηση της επόμενης μέρας. Το παραδοσιακό format του ελληνικού πρωταθλήματος αλλάζει με τη δημιουργία δύο διαφορετικών γκρουπ (θέσεις 1-6 και 7-12) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας.
Η στόχευση από πλευράς ΕΣΑΚΕ βρίσκεται στην... τόνωση της ανταγωνιστικότητας της λίγκας με τον πρόεδρο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να κάνει λόγο για άυξηση του αριθμού των αγώνων.

«Στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια των ομάδων να προσφέρουν ωραία θέαμα και έντονες συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που έχει αποδείξει την αγάπη του για το μπάσκετ, προχωράμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

Στην αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθούν ο αριθμός των αναμετρήσεων αλλά και ο αριθμός των ανταγωνιστικών αγώνων. Έτσι η περίοδος του Πρωταθλήματος θα επιμηκυνθεί, η Basket League θα γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, οι ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδα τους από χορηγίες και εισιτήρια και το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα αυξηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Αυτές όμως τις ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την πρώτη αφορμή με τον κύριο Γαλατσόπουλο να εξηγεί ότι θα αλλάξει ο παραδοσιακός τρόπος των play-offs (1-8, 2-7, 3-6, 4-5), με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ από τις θέσεις 1-6 και 7-12. Όλες σε διπλά ματς και μετά θα ακολουθήσει ο τελικός. Πρόταση η οποία χαίρει κοινής αποδοχής από τις ομάδες όπως τόνισε.

Με τον τεχνικό του Ολυμπιακού αφού καλύφθηκε να απαντά πως: «Θα μου επιτρέψετε να το μετρήσω γιατί είμαστε σε μία τεράστια επιβάρυνση. Εμείς μετράμε τις προπονήσεις, τα παιχνίδια είναι το αναγκαίο κακό αλλά οι προπονήσεις είναι αυτές που μας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ομάδα. Αν όπως το λέτε είναι, οι ομάδες από το 7-12 θα συνεχίσουν να παίζουν κάτι που είναι σημαντικό. Προφανώς είστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις σωστές αποφάσεις, εμείς θα τις ακολουθήσουμε».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0