Basket Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 98-94: Απίθανη επιστροφή από το -16 και τώρα Κάουνας για… εμφύλιο!

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 98-94: Απίθανη επιστροφή από το -16 και τώρα Κάουνας για… εμφύλιο!

Η Ρεάλ μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο βρισκόταν στην… κόλαση, έφτασε να βρίσκεται πίσω στο σκορ μέχρι και με 16 πόντους, όμως έχει πολύ… βαριά φανέλα και θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο Final Four του Κάουνας!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να επικρατήσει δύο φορές στο Βελιγράδι οδηγώντας την σειρά σε Game 5 στην έδρα της όπου κρίθηκε ποια ομάδα θα σφραγίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τo Final-4 στο Κάουνας. Τόσο η Ρεάλ, όσο και η Παρτιζάν είχαν να διαχειριστούν τις απουσίες των παικτών τους εξαιτίας των αψιμαχιών στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβις ωστόσο είχε το πλεονέκτημα της επιστροφής του καθοριστικού Κέβιν Πάντερ.

Οι Μαδριλένοι ωστόσο έχουν φανέλα που ζυγίζει… τόνους! Οι «παλιές καραβάνες» Γιουλ και Ροντρίγκες στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα πάτησαν το «on» και μετέτρεψαν το -16 του ημιχρόνου σε +4 στην καθοριστική τέταρτη περίοδο, παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε ενώ έχανε τη σειρά με 2-0!

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ταβάρες ήταν αυτός που δημιουργούσε τις ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που βρήκαν εξίσου σημαντική βοήθεια και από τον 19χρονο (μόλις) Ενταγιέ που ξεκίνησε σαν βασικός και ήδη προκάλεσε φθορά στους αντιπάλους για το 12-10 παίζοντας φοβερές άμυνες στον ΛεΝτέι. Ωστόσο η Παρτιζάν διατήρησε το αλάνθαστο στην πρώτη περίοδο και με τον εξαιρετικό Ντάντε Έξουμ βρέθηκε μπροστά έστω και στον πόντο (22-23).

Ο Πάντερ έκανε το δεύτερο δεκάλεπτο προσωπική του υπόθεση σημειώνοντας 11 πόντους με συνεχόμενα καλάθια δίνοντας «ανάσα» ασφαλείας στους φιλοξενούμενους (25-34). Με τον Ταβάρες να χρεώνεται το τρίτο του φάουλ η Ρεάλ έμεινε πίσω στο σκοράρισμα και η Παρτιζάν πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο ματς με τον Λεσόρ (31-42). Ο Πάντερ ήταν ασταμάτητος και έδωσε ώθηση στην ομάδα του που βρέθηκε μπροστά για 16 πόντους λίγο πριν την ανάπαυλα (39-55).

Στην επανάληψη, το ματς απέκτησε «τρελό» ρυθμό και η Ρεάλ μείωσε στο 24’ στους 10 πόντους (51-61) όμως η Παρτιζάν έβρισκε τις λύσεις, συνεχίζοντας να «πυροβολεί» από τα 6.75, με τους Πάντερ και Έξουμ να απαντούν σε Χάνγκα και Μούσα και να μην αφήνουν τη «Βασίλισσα» να ξεφύγει στο σκορ. Παρόλα αυτά, το τρίτο φάουλ του Λεσόρ ήταν το πρώτο μεγάλο challenge που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ομπράντοβιτς, με τον Ταβάρες ωστόσο να έχει 4 και τον Εντιαγιέ να αποβάλλεται με 5ο στο 30’. Οι «μερένχες» με ένα επιμέρους σκορ 5-0 και τον Σέρχιο Ροντρίγκες να αποδεικνύει την κλάση και την εμπειρία του μείωσαν στους 5 (71-76, στο 30’).

Οι… παλιές καραβάνες Γιουλ και Ροντρίγκες ισοφάρισαν στο 34’ σε 81-81 και γενικώς πήραν… μπροστά, συμβάλλοντας στο να πάρει η ομάδα του Τσους Ματέο το πάνω χέρι. Στην αρχή ο Γιουλ με 5 αναπάντητους πόντους ανέβασε τη διαφορά στους 5, όμως ο Πάντερ απάντησε με ένα σουτ… προσευχή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με 7-2 επιμέρους σκορ και κλείδωσαν τη νίκη. Παρόλο που ο ΛεΝτέι ευστόχησε σε τρίποντο και έφερε τη διαφορά στους 3 (97-94) 48 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Χεζόνια ευστόχησε στη 1 από τις 2 βολές και «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση στο Final-4.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 17-32, 30-21, 29-18

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0