Basket Talk

Ολυμπιακός: Η παρουσία ανθρώπων του Σακραμέντο εξιτάρει τον Βεζένκοφ και αυτό… βγαίνει προς τα έξω!

Ολυμπιακός: Η παρουσία ανθρώπων του Σακραμέντο εξιτάρει τον Βεζένκοφ και αυτό… βγαίνει προς τα έξω!

Παρουσία του προπονητή των Κινγκς, Μάικ Μπράουν θα λάβει χώρα το Game 5 του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Και όσοι φίλοι των «ερυθρολεύκων» ανησυχούσαν για την απόδοση του Βεζένκοφ, μπορούν να… ηρεμήσουν καθώς όποτε άνθρωπος του Σακραμέντο τον παρακολουθεί φέτος ιδίοις όμμασι, εκείνος «σεληνιάζεται».

Σχετικά Άρθρα

Την περασμένη σεζόν ήταν ο Ντουράντ και η Έμα Στόουν, φέτος είναι ο Μάικ Μπράουν. Τα… σκαλιά του ΣΕΦ έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να προσελκύουν πάσης φύσεως αστέρες και ανθρώπους από το υψηλότερο επίπεδο της «σπυριάρας» για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κυρίως βέβαια γιατί στον Πειραιά, έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που μέχρι και στο NBA «μιλούν» για αυτό.

Η επίσκεψη ωστόσο του head coach των φοβερών και τρομερών την τρέχουσα σεζόν στην κανονική διάρκεια, Σακραμέντο Κινγκς, έχει αρχή, μέση και τέλος. Και σε όποια από τις τρεις περιστάσεις κι’ αν κοιτάξει κανείς, θα βρει το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ… κυκλωμένο με πολλών λογιών Stabilo.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους των «βασιλιάδων» με τις εμφανίσεις του την τρέχουσα περίοδο, να ρίχνουν αλλεπάλληλες περισσότερες ματιές κατά Ελλάδα μεριά. Ο Βεζένκοφ και τα πεπραγμένα του έχουν γίνει μόνιμο θέμα συζήτησης στους κόλπους του κλαμπ του Σακραμέντο και ολοένα και περισσότεροι «παρατρεχάμενοι» αυτού, κοπιάζουν στα μέρη μας για να τον δουν από κοντά με την πρώτη ευκαιρία. Και φυσικά η παρουσία του «καπετάνιου» των Κινγκς λίγες μέρες αφότου τέλειωσε η χρονιά για εκείνους και μία άλλη, πιο… φωτεινή μέρα ξημερώνει, μόνο τυχαία δεν είναι για το «ζεστό» ενδιαφέρον τους ως προς τον Βούλγαρο αδιαφιλονίκητο φαβορί για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου της EuroLeague.
f3bd89a0-vezenkovsasha-olympiacos-fenerbahce-game1.jpg

Βεβαίως όλα τα παραπάνω, μπορεί να μοιάζουν και να είναι σημαντικά για το μέλλον του στην Ευρώπη και τον Πειραιά, παρόλα αυτά στις τάξεις του οργανισμού του Ολυμπιακού και κυρίως στους αγχωμένους και γεμάτους ανυπομονησία φίλους της ομάδας που έκαναν ανάρπαστα τα διαθέσιμα εισιτήρια για το Game 5 σε 9 μόλις λεπτά, μονάχα ως λόγια που «δεν είναι της παρούσης» λαμβάνονται. Καθώς απέχουν μονάχα λίγες ώρες για το πιο σημαντικό έως τώρα ματς της σεζόν για την ομάδα και άπαντες περιμένουν από τον Σάσα να πάρει τον Ολυμπιακό στις… πλάτες του. Στα συν βέβαια το γεγονός πως η παρουσία ανθρώπων των Κινγκς έως τώρα σε παιχνίδια των Πειραιωτών μόνο σε καλό έχει βγει για κάθε πλευρά.

Ένα λοιπόν από τα καθησυχαστικά στοιχεία για τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» ως προς την ενδεχόμενη επιστροφή του Βεζένκοφ στις MVP εμφανίσεις του, παρά την ασφυκτική πίεση του Χέιζ, είναι οι απεσταλμένοι των «Βασιλιάδων», όσο περίεργο και αν φαίνεται. Και αυτό διότι και τις τρεις προηγούμενες φορές (έξι παιχνίδια) που έχουν βρεθεί άνθρωποί τους σε αγώνα της… ροκ μπαλάντας του Μπαρτζώκα, ο Βεζένκοφ απλά δεν σταματιέται.

Αθροίζοντας κανείς τους αριθμούς του μπροστά στα μάτια των Καλιφορνέζων την τρέχουσα σεζόν, βγάζει τη… σούμα των σχεδόν 17π. ανά μέσο όρο. Αν αυτό λοιπόν δεν είναι κίνητρο, τότε τι είναι; Το BN Sports, έψαξε, βρήκε και προβλέπει ένα ακόμα σόου του, αν η θεωρία επαληθευτεί και στην πράξη. Σε ένα ματς που η μπάλα θα «καίει».

Ουές Γουίλκοξ – ΠΑΟΚ

Στη Θεσσαλονίκη εκεί από όπου το άστρο του… έλαμψε, έγινε και η πρώτη επίσκεψη. Ο Ολυμπιακός είχε περάσει «αέρα» από το Παλατάκι (έδρα του ΠΑΟΚ) και μπροστά στα μάτια του βοηθού GM των Κινγκς, Ουές Γουίλκοξ, ο Βεζένκοφ πέτυχε double-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τζέι Τριάνο – Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας (MVP)

Το scouting από πλευράς Σακραμέντο συνεχίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Καναδό assistant coach του Μάικ Μπράουν, Τζέι Τριάνο. Το έμπειρο μάτι του 65χρονου έμεινε… ικανοποιημένο από τα όσα είδε από τον Σάσα Βεζένκοφ, στεκόμενος στο all-around παιχνίδι του και το υψηλό μπασκετικό του IQ.
fb0fd26e-9d23-4a64-ad0c-6673e0354fa3.jpg

Και πως να μην είναι ευχαριστημένος άλλωστε όταν φόρτωσε με 15 πόντους το καλάθι του Άρη και «άγγιξε» το double-double, το πέτυχε στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό φιλοδωρώντας τους «πράσινους» με 22 πόντους, ξεχωρίζοντας επίσης και στον τελικό με 20 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής απέναντι στο Περιστέρι; Ο Βούλγαρος φόργουορντ στο Ηράκλειο «χόρευε» μπροστά στις κόρες οφθαλμών του Τριάνο, όντας απολαυστικός.

Φιλ Τζαμπούρ, Μόντε Μακνέρ – Παναθηναϊκός και Λάυριο

Οι συνεχείς γεμάτες και ενίοτε εντυπωσιακές εμφανίσεις του, ανάγκαζαν ολοένα και πιο υψηλόβαθμα κλιμάκια των Κινγκς να πάρουν το αεροπλάνο για να διαπιστώσουν μοναχοί τους το ταλέντο του και την εξέλιξή του. Με τα φρένα… πειραγμένα, ο Βεζένκοφ έπεισε κοτζάμ αντιπρόεδρο (Φιλ Τζαμπούρ) και GM (Μόντε Μακνέρ) να βρεθούν σε ΟΑΚΑ και Λαύριο για χάρη του και εκείνος δεν τους απογοήτευσε, ειδικά στο Κλειστό του Λαυρίου.
w03-2013441600889649572McNairPre.jpg

Στο τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» - μέχρι το επόμενο – για τις εγχώριες διοργανώσεις, ο Βεζένκοφ που τρεις μέρες πριν είχε…καθηλώσει την Ευρώπη με την εμφάνισή του στο Κάουνας και το νικητήριο  buzzer-beater, δεν έπιασε υψηλές στροφές κόντρα στο «τριφύλλι» και υπό το βλέμμα των ανθρώπων του Σακραμέντο (9 πόντους με έξι ριμπάουντ). Παρά ταύτα αποζημίωσε τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κόντρα στους φιναλίστ των τελικών της Α1 το 2021, με 18 πόντους και 8 «σκουπίδια», όντας σχεδόν… άχαστος.
5e700501-phil-jabour-sacramento-kings_3.jpg

Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν της παραπάνω θεωρίας είναι σαφές και με δείγμα αντιπροσωπευτικό έως τώρα, είναι η αλήθεια. Η παρουσία ανθρώπων του Σακραμέντο στις κερκίδες του γηπέδου που αγωνίζεται, εξιτάρει τον φόργουορντ του Ολυμπιακού, με την έλευση του Μάικ Μπράουν να έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0