Basket Talk

Ολυμπιακός: Τα μακρινά σουτ των Παπανικολάου και Λαρεντζάκη σε… ελεύθερη πτώση!

Ολυμπιακός: Τα μακρινά σουτ των Παπανικολάου και Λαρεντζάκη σε… ελεύθερη πτώση!

Σταδιακή πτώση παρουσιάζει το ποσοστό του Ολυμπιακού στο τρίποντο κατά τη διάρκεια της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε και σε αυτό οφείλεται εν πολλοίς η… δυστοκία των Παπανικολάου και Λαρεντζάκη.

Ο δρόμος για το Κάουνας περνάει μέσω… ΣΕΦ (9/5, 21:30) με τους Ολυμπιακό και Φενέρ να παίζουν τα «ρέστα» τους στο Game 5 της σειράς. Ο χαμένος… χάνεται και νικητής κατοχυρώνει το δεύτερο εισιτήριο για τη Λιθουανία, ακολουθώντας τη Μπαρτσελόνα που θα παρακολουθήσει ασφαλής τα τεκταινόμενα σε Πειραιά, Μαδρίτη και Μονακό.

Η σειρά των Πειραιωτών με τη Φενέρμπαχτσε έχει χαρίσει έως τώρα 3 άκρως ανταγωνιστικές αναμετρήσεις (ακόμα και 4 θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος απομονώνοντας τα 25 πρώτα λεπτά του Game 1) με μπόλικη ένταση, πάθος, τρικ και μεγάλους πρωταγωνιστές. Με απροσδόκητους παίκτες-κλειδιά και άλλους με… limit down σε στατιστικές κατηγορίες που στην κανονική διάρκεια «έβγαιναν μπροστά». Και οι τρίποντες προσπάθειες του Παπανικολάου και του Λαρεντζάκη ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία.
5870345_3.jpg

Η αμυντική προσέγγιση του κόουτς Ιτούδη έχει… βγάλει τον Ολυμπιακό από τα «νερά» του. Οι «ερυθρόλευκοι» των 83 πόντων κατά μέσο όρο στο… μαραθώνιο των πρώτων 34 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου έχουν πέσει στους 74.5 στα τέσσερα ματς της σειράς έως τώρα και ο παράγοντας τρίποντο έχει παίξει σαφέστατα το ρόλο του. Τα «καναρίνια» έχουν δυσκολέψει αρκετά την κυκλοφορία των Πειραιωτών, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν αμαρκάριστο σουτ και ως εκ τούτου αρκετοί από όσους τον… κουβαλούσαν στον εν λόγω τομέα, τα έχουν «σπάσει».

Η μπάλα όταν φεύγει από τα χέρια των Κώστα Παπανικολάου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, καταλήγει στο διχτάκι με το… σταγονόμετρο τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οι δύο Έλληνες διεθνείς του Ολυμπιακού, από εκεί που αποτελούσαν τα… πρώτα βιολιά στην εν λόγω κατηγορία, έχουν ευστοχήσει μαζί σε μόλις 2/18 προσπάθειες που επιχείρησαν έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό (11%), πόσω δε μάλλον μιλώντας για τον αρχηγό του 48% στην κανονική διάρκεια και του 39% για τον Κυκλαδίτη shooting γκαρντ.
5870470.jpg

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Παπανικολάου μετράει έως τώρα 1/12 στη σειρά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 1/6. Όπως γίνεται αντιληπτό διά… γυμνού οφθαλμού, η διαφορά είναι τεράστια και μία ενδεχόμενη ενθύμηση της ικανότητάς τους από μακριά στο Game 5, θα προσφέρει πόντους αλλά και πολλαπλές εστίες κινδύνου στα πλάνα του Δημήτρη Ιτούδη και του Στέφανου Δέδα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0