Basket Talk

Νικόλα Γιόκιτς: Κάνει μοναδικά ρεκόρ ακόμη και στις ήττες

Νικόλα Γιόκιτς: Κάνει μοναδικά ρεκόρ ακόμη και στις ήττες

Μπορεί ο «Τζόκερ» να έχασε το MVP μέσα από τα χέρια του, όμως με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα φετινά play offs του NBA δείχνει ότι δεν… αστειεύεται.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε μια ιστορική εμφάνιση στο τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Σανς αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 3-0 στο Game 3 της μεταξύ τους σειράς στα play offs. Οι Νάγκετς έχουν συνηθίσει κάθε φορά που ο «Τζόκερ» κάνει triple-double να φεύγουν και με τη νίκη, αλλά οι εντυπωσιακοί αριθμοί του Σέρβου σέντερ δεν έφεραν την… ευτυχία. Η ομάδα της Αριζόνα μείωσε την σειρά σε 2-1 νικώντας με 121-114 το Ντένβερ με το δίδυμο «φωτιά» των Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ να σημειώνει 47 και 39 πόντους αντίστοιχα.

Ο Τζοέλ Εμπίντ ήταν αυτός που στέφθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής διάρκειας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και ο Νίκολα Γιόκιτς έχασε την ευκαιρία μ’ αυτόν τον τρόπο να γίνει μέλος μιας ελίτ «παρέας» παικτών, συγκεκριμένα του Λάρι Μπερντ, του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και του Μπίλ Ράσελ που έχουν κερδίσει το βραβείο τρεις φορές σερί. Είναι εδώ όμως για να αποδεικνύει συνεχώς γιατί και ο ίδιος ήταν άξιος διεκδικητής του τρίτου συνεχόμενού του MVP.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε άλλο ένα triple-double, το 29ο συγκεκριμένα για την σεζόν χωρίς όμως να οδηγήσει την ομάδα του στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο πρώην MVP έβαλε 30 πόντους, μάζεψε 17 ριμπάουντ και μοίρασε 17 ασίστ. Αριθμοί ρεκόρ σε ολόκληρη την ιστορία του NBA μιας και κανένας άλλος παίκτης δεν έχει πλησιάσει τα νούμερα 25+ πόντων, 15+ ριμπάουντ και 15+ ασίστ, όπως κατάφερε ο «Τζόκερ». Ανάμεσα στις 17 ασίστ που έδωσε ο Σέρβος στους συμπαίκτες του φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπληκτικές πάσες όπου τους βρίσκει σχεδόν με «κλειστά μάτια».

Σα να μην έφτανε αυτό το ιστορικό και μοναδικό ρεκόρ του σταρ του Ντένβερ, με το 9ο του triple-double σε 55 play off παιχνίδια ισοφάρισε τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στα περισσότερα triple-double στην post season από 5άρι. Να σημειωθεί πως μόνο ο Μπιλ Ράσελ μετρά τρία στην καριέρα του, ενώ όσοι παίκτες ακολουθούν έχουν μόλις ένα.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Σέρβου στην χώρα του, όταν και είχε βομβαρδιστεί από το ΝΑΤΟ, όπου ζούσε για εβδομάδες χωρίς ρεύμα αποτελούν παρελθόν. Ο Γιόκιτς, που ερωτεύτηκε το μπάσκετ και αποφάσισε να το κάνει ως επάγγελμα, έχει βρεθεί να κυριαρχεί στη λίγκα με τον ευφυή τρόπο παιχνιδιού του αλλά και με το… χιούμορ του.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0