Basket Talk

Game 5 στην Ευρωλίγκα σημαίνει νίκη των γηπεδούχων σε ποσοστό... 100%!

Game 5 στην Ευρωλίγκα σημαίνει νίκη των γηπεδούχων σε ποσοστό... 100%!

Με την παράδοση στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο Game 5 της σειράς με τη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Τρίτης (9/5) καθώς ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της EuroLeague, δεν έχει χάσει γηπεδούχος ομάδα την πρόκριση στο Final-4. Συμπεριλαμβανομένων των Πειραιωτών φυσικά.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός παρότι πήρε κάτω από 10 πόντους από Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Σλούκα μαζί (9 στο σύνολο), πάλεψε με… νύχια και με δόντια για να «κλείσει» τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη όμως δεν τα κατάφερε. Η αρμάδα του Ιτούδη ισοφάρισε σε 2-2 με τα τρίποντα-μαχαιριές του Πιερ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και πλέον ο δρόμος για το Κάουνας περνά από το ΣΕΦ.

Στο φαληρικό γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από τον κόσμο που αναμένεται να δηλώσει και πάλι το βροντερό «παρών», θα έχουν και τα… νούμερα με το μέρος τους. Όχι τα φρέσκα, αυτά της άκρως ανταγωνιστικής σειράς με τους Τούρκους αλλά τα καταχωνιασμένα, του παρελθόντος. Και αυτά δείχνουν κατηγορηματικά πως η πρόκριση τείνει προς το άσπρο και το κόκκινο.

Πιο συγκεκριμένα, ποτέ άλλοτε έως τώρα από αρχής καταβολής της EuroLeague (2000-01), δεν έχει κατορθώσει φιλοξενούμενη ομάδα του Game 5, να «αλώσει» την αντίπαλη έδρα. Σε «do or die» ματς, οι γηπεδούχοι μετρούν 15/15 νίκες, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία του πλεονεκτήματος στο ύστατο σημείο.

Εκτός των άλλων υπάρχει άλλο ένα στατιστικό στοιχείο το οποίο οι Πειραιώτες πρέπει να κρατήσουν ως… φυλαχτό για το βράδυ της Τρίτης (9/5) και αφορά τις δικές τους επιδόσεις. Τρεις φορές ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι το… τέλος του γκρεμού και τις τρεις ήταν η ομάδα που επιβίωσε. Ξέρουν να τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα οι Πειραιώτες και το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές.

Και αν δεν σας έφτασε αυτό, τα… μαθηματικά δείχνουν προς Πειραιά μεριά και σε άλλη μία περίπτωση. Και τις έξι φορές που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σε μια σειρά με 2-1, δεν έχασε και τα δύο παιχνίδια, δίνοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το «παρών» στο… ρεζουμέ της διοργάνωσης. Είτε έκλεισαν τη σειρά σε 4ο παιχνίδι είτε χρειάστηκαν Game 5, οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν.

Σεζόν

Αντίπαλος

Αποτέλεσμα σειράς

2008-09

Ρεάλ Μαδρίτης

3-1

2009-10

Πρόκομ

3-1

2011-12

Σιένα

3-1

2012-13

Εφές Ανατολού

3-2

2014-15

Μπαρτσελόνα

3-1

2021-22

Μονακό

3-2

Βέβαια το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε δεν είναι το μοναδικό που θα κριθεί στο πέμπτο παιχνίδι και αυτό διότι τόσο η Ρεάλ όσο και η Μονακό βρήκαν τα break που χρειάζονταν για να γυρίσουν τη σειρά με τη Παρτίζαν και τη Μακάμπι αντίστοιχα στην… έδρα τους.

Οι Μαδριλένοι έχουν κληθεί να παίξουν τρεις χρονιές έως τώρα «τελικό των τελικών», παίρνοντας δύο φορές την πρόκριση ενώ η εμπειρία των Μονεγάσκων δεν είναι και τόσο ευχάριστη από την περσινή τους προσπάθεια στο ΣΕΦ. Τώρα βέβαια θα έχουν και τους φιλάθλους τους στο εγχείρημα αυτό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0