Basket Talk

Κώστας Σλούκας: Kalimera, kalispera, kalinixta (video)

Κώστας Σλούκας: Kalimera, kalispera, kalinixta (video)

Το σουτ της ζωής του έβαλε ο Κώστας Σλούκας λίγο πριν ηχήσει το buzzer χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό (71-72) μέσα στην έδρα της Φενέρ για να κάνει το 2-1 στην σειρά.

Σαν ταινία τρόμου έμοιαζαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό για το Game 3 των play offs της Euroleague. Το σκορ ήταν 71-69 υπέρ των γηπεδούχων και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν ένα βήμα πριν την «κόλαση» με 3.9 δευτερόλεπτα να απομένουν στην τελευταία επίθεση.

Ο Κώστας Σλούκας που έκανε το παιχνίδι της ζωής του, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έστειλε στον «έβδομο ουρανό» τον Ολυμπιακό βάζοντας την υπογραφή του με buzzer beater τρίποντο και φέρνοντας την ομάδα του ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο Final Four.

Το… επικό σουτ του γκαρντ των Πειραιωτών ξεσήκωσε μέχρι και τον speaker της Euroleague TV που αναφώνησε στα ελληνικά «Ώπαααα Κώστας Σλούκας. Καλημέρα! Καλησπέρα! Καληνύχτα!».

 Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δεν «έκρυψαν» τον ενθουσιασμό τους στο νικητήριο τρίποντο του Κώστα Σλούκα που έκανε το break και έβαλε ξανά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στην σειρά.

Σε αντιδιαστολή με την φρενίτιδα ενθουσιασμού από την πλευρά των Πειραιωτών, η Ulker Sports Arena... σίγησε και ο Τούρκος speaker έμεινε άφωνος μόλις ο γκαρντ του Ολυμπιακού ευστόχησε πίσω από τα 6.75 στην εκπνοή του αγώνα.

Χαμός επικράτησε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης με το έπος του Σλούκα να αποδεικνύει τους λόγους που το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ομαδικά αθλήματα. Ο εκφωνητής του ματς στη γαλλική τηλεόραση έδωσε το δικό του... χρώμα στην περιγραφή του νικητήριου τριπόντου.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και ο Γερμανός speaker λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο γκαρντ του Ολυμπιακού έβαλε τη μπάλα στο καλάθι με το... έτσι θέλω μ' ένα απίθανο σουτ!



Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η ισπανική περιγραφή αυτού του ιστορικού παιχνιδιού, όπου ο εκφωνητής στη «θέα» του buzzer beater του Σλούκα βγαίνει εκτός εαυτού φωνάζοντας «Πορ φαβόρ!».



www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0