Basket Talk

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 71-72: ΤΙ ΕΒΑΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ??? (video)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 71-72: ΤΙ ΕΒΑΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ??? (video)

Τι έκανε ο Κώστας Σλούκας! Ο Έλληνας γκαρντ έβαλε το σουτ της ζωής του, ένα ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ buzzer-beater, σε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 72-71 και απέχουν μία νίκη από το Final-4!

Τι έβαλε, τι buzzer-beater, τι εμφάνιση ήταν αυτή από τον Κώστα Σλούκα! Ήταν «μαγικός» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με ένα ΑΠΙΘΑΝΟ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ τρίποντο στο φινάλε, «ξέρανε» τη Φενέρ και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 72-71!

Ο Τόμας Ουόκαπ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού έκανε ένα τεράστιο λάθος στο φινάλε, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν το πλήρωσαν, έκαναν το 2-1 και βρίσκονται ένα μόλις βήμα μακριά από το Final-4 της EuroLeague!

Ο Έλληνας γκαρντ, πέρα από το νικητήριο σουτ, βοήθησε δύο φορές τους Πειραιώτες να επιστρέψουν στο ματς, ενώ στο τέλος ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν κομβικός, πετυχαίνοντας «τεράστια» καλάθια. Στους 25 πόντους σταμάτησε ο Σλούκας, ενώ με 17 έκλεισε την αναμέτρηση ο φόργουορντ των Πειραιωτών. 

Το ματς

Η Φενέρ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ ξεκίνησε… ζεστός, ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων στην πρώτη επίθεση. Με ηγέτες τους Ντόρσεϊ και Τζεκίρι, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε προβάδισμα έξι πόντων στα μέσα της πρώτης περιόδου (13-6).

Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και δεν επέτρεψαν να ξεφύγει η διαφορά. Παρά την αστοχία έξω τη γραμμή των 6.75 (1/5), έβρισκαν λύσεις μέσα στη ρακέτα, τόσο με τον Φαλ, όσο και με τον Βεζένκοφ.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ήταν κάπως μουδιασμένοι, με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, να το εκμεταλλεύονται και να διατηρούν το +6 έως το τέλος του δεκαλέπτου (21-15) και να φτάνουν ακόμα και σε διψήφιο προβάδισμα στην αρχή του επόμενου (26-15 στο 12’).

Τότε, είχε έρθει η ώρα του Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ «σάλπισε» την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, που με σερί 14-2 έως το 17’, απέκτησε το προβάδισμα με 29-28! Ο Σλούκας ήταν άπιαστος, τα έκανε όλα σωστά και με 2/2 δίποντα και 2/4 τρίποντα, σημειώνοντας συνολικά 13 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους στο 38-35!

Η επιστροφή στο παρκέ για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ξανά «παγωμένη». Παρέμειναν χωρίς πόντο για τρία λεπτά και είδαν τη Φενέρ να περνά και πάλι μπροστά με 40-38. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 8 (49-41 στο 28’), ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος, αλλά παρά το γεγονός ότι πέτυχε μόνο επτά πόντους στην τρίτη περίοδο, πήρε… ανάσα με την είσοδο του Σλούκα και κατάφερε να διατηρηθεί στο -6 στην έναρξη του τελευταίου μέρους (51-45).

Η τουρκική ομάδα «πάτησε» στις κακές αποφάσεις των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση για να φτάσει στο +9 (60-51 στο 34’), αλλά η απάντηση στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης ήταν άμεση. Με σερί 10-0, σε ένα διάστημα που ο Ταρίκ Μπλακ κυριάρχησε κάτω από το αντίπαλο καλάθι, έφεραν τα πάντα τούμπα και πέρασαν μπροστά με 61-60 στα 3’49’’ για το φινάλε!

Η στιγμή του MVP ήταν όταν η μπάλα «έκαιγε» και με ένα τεράστιο τρίποντο, έδινε αέρα τεσσάρων, για να έρθει η απάντηση από τον Ντόρσεϊ με γκολ-φάουλ. Δύο σερί εύστοχα τρίποντα από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και τον Καλάθη, έβαλαν εκ νέου τη Φενέρ σε θέση οδηγού, με 69-66 με 1’43’’ να απομένουν.

Ο Μπλακ έκανε 0/2 βολές, αλλά ο Βεζένκοφ ήταν ξανά εκεί, είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζονται οι Πειραιώτες και με τρίποντο από τα 7,5 μέτρα έφερε τα πάντα σε ισορροπία (69-69) στα 48.8’’!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει την τελευταία άμυνα, αλλά η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Ουόκαπ με τον Γκούντουριτς να ευστοχεί για δύο στα 3.9’’. Εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, ο Σλούκας, με «κρύο αίμα» πήρε το σουτ περίπου από τα 9 μέτρα, ευστόχησε για το 72-71 και έκανε το 2-1 στη σειρά υπέρ των «ερυθρολεύκων»!

 

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-38, 51-45, 71-72

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0