Basket Talk

Μακάμπι – Μονακό 78-83: Επτάψυχοι οι Μονεγάσκοι μία νίκη μακριά από το Κάουνας!

Μακάμπι – Μονακό 78-83: Επτάψυχοι οι Μονεγάσκοι μία νίκη μακριά από το Κάουνας!

Ανατροπή σκηνικού στη σειρά, καθώς η Μονακό «έσβησε» το break της Μακάμπι, κερδίζοντας μέσα στο Ισραήλ με 78-83 και έχει πλέον το πάνω χέρι, καθώς ό,τι και να γίνει στον επόμενο αγώνα, το τελευταίο ματς θα γίνει στο Πριγκιπάτο!

Στο «καυτό» Γιαντ Ελιάου έγινε κάτι που δεν συνηθίζεται, ειδικά τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα. Η Μονακό «έσπασε» την έδρα των Ισραηλινών, όπως είχε κάνει η Μακάμπι μέσα στο Σαλέ ντε Μεντεσάν και έκανε ανατροπή στη σειρά, καθώς πλέον προηγείται με 2-1!

Οι Μονεγάσκοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Μάικ Τζέιμς, που παρά την «τρομακτική» υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της Μακάμπι, δεν… μάσησε και σκόραρε 21 πόντους (18 στο α΄ημίχρονο, μόλις 3 στο β’). Για τους γηπεδούχος, ο Κόλσον πέτυχε 17 πόντους, με τον Λορένζο Μπράουν να μένει σε χαμηλά για τα δεδομένα του νούμερα (12 πόντους).

Το ματς

Η Μονακό δεν επηρεάστηκε από την τρομερή κερκίδα που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί και πάτησαν «δυνατά» στο παρκέ, έχοντας μάλιστα 5 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Κάτας δε βρήκε αντίδοτο για τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος σκόραρε 9 πόντους στην πρώτη περίοδο!

Παρόλα αυτά, η Μακάμπι έμεινε κοντά στους φιλοξενούμενους και έφερε το ματς στα ίσια στο 12’ με 5 αναπάντητους πόντους του Μπόνζι Κόλσον (24-24). Ο Τζέιμς όμως έπιασε ξανά… φωτιά και συνέχισε να «πυρπολεί» το καλάθι των Ισραηλινών, μέχρι που οι Μονεγάσκοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 από τους γηπεδούχους, με Μπλόσομγκεϊμ (29-39 στο 18’). Πολύ κακό ποσοστό από τους παίκτες του Κάτας στο τρίποντο, καθώς σούταραν με 11% στο πρώτο ημίχρονο!

Η Μακάμπι δεν τα παράτησε, έμεινε πολύ κοντά στο σκορ, και 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου έφτασε στο -3, χάρις το τρίποντο του αρχηγού της, Ντιμπαρτολομέο (57-60), ενώ ο Μάικ Τζέιμς αστόχησε στην επόμενη φάση.

Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς διατήρησαν το μομέντουμ του αγώνα και βρίσκονταν στο +9 στο 33’, μη επιτρέποντας παράλληλα στη Μακάμπι να επιβάλλει το ρυθμό της, και έχοντας κρατήσει σε χαμηλά νούμερα τους Μπόλντγουιν και Μπράουν. Ο δεύτερος, ωστόσο, με καλάθι στο 37’ μείωσε στους 4 και όλα ήταν… ανοιχτά πριν το φινάλε (69-73). 23 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Μπόλντουιν χρησιμοποίησε το μπασκετικό του IQ, αστόχησε στη δεύτερη βολή εσκεμμένα, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε ασίστ στο τρίποντο του Ντιμπαρτολομέο για το 75-79.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 16-19, 25-19, 21-23

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0