Basket Talk

Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης: «Φρούριο» η Stark Arena – Έγιναν 50.000 αιτήσεις για ένα εισιτήριο! (video)

Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης: «Φρούριο» η Stark Arena – Έγιναν 50.000 αιτήσεις για ένα εισιτήριο! (video)

Όλα τα φώτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι στραμμένα στο Βελιγράδι για το Game 3 της Παρτιζάν με τη Ρεάλ ελέω και της… κλωτσοπατινάδας στη Μαδρίτη. Τα μέτρα ασφαλείας που ζήτησε και πήρε η «βασίλισσα», η Stark Arena που θυμίζει φρούριο με τους 500 σεκιούριτι, η τεράστιά ζήτηση για ένα εισιτήριο που θα ξεχείλιζε μέχρι και το… Stadion Partizana. Όλα, συγκεντρωμένα στο BN Sports.

Τύφλα να έχει το ντέρμπι της πόλης με τον Ερυθρό Αστέρα και η κινητοποίηση για τις συναντήσεις τους. Το Game 3 της Παρτιζάν με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει χαρακτηριστεί – και δικαίως – γεγονός ειδικών συνθηκών με την προετοιμασία της σερβικής κυβέρνησης/αστυνομίας/χωροφυλακής να υποδηλώνει του λόγου του αληθές.

Τα όσα απίστευτα διαδραματίστηκαν στο παρκέ του Wizink Center στα τελευταία δευτερόλεπτα του Game 2 με λαβές… τζουντόκα και «ξύλο της αρκούδας», δύσκολα περνούν απαρατήρητα από τους «θερμοκέφαλους» Σέρβους οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν δείξει την τρέλα τους με την Παρτίζαν. Ειδικά τώρα που το σύνολο του Ομπράντοβιτς βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκρισή του στο Final-4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια, στην επιστροφή της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι διαπιστώσεις που φτάνουν από Σερβία μεριά, μεταξύ των οποίων και εκείνη του διευθυντής της Stark Arena και θρύλου της Παρτιίζαν Βελιγραδίου, Γκόραν Γκρμπόβιτς, οι οποίες ανέφεραν πως «οι φίλοι της ομάδας θα γέμιζαν και το γήπεδο ποδοσφαίρου».
partizan-basketball-real-euroleague.jpg

Λίγες μόλις ώρες απομένουν λοιπόν από το πολυαναμενόμενο τζάμπολ του τρίτου αγώνα της σειράς και το BN Sports συγκέντρωσε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που έχουν προβλεφθεί για την ομαλή διεξαγωγή του. Ακόμα και έτσι βέβαια οι οπαδοί της Παρτιζάν έχουν βρει τον τρόπο να… στείλουν το μήνυμά τους στην μαδριλένικη αποστολή με κρεμασμένα πανό σε πεζογέφυρες.

 

Ο… πανζουρλισμός για ένα εισιτήριο!

Σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, τα «μαγικά χαρτάκια» έγιναν καπνός. Το παιχνίδι της Παρτιζάν με τη Ρεάλ έχει ιστορικό χαρακτήρα για τους Σέρβους με τη ζήτηση να… εκτοξεύεται μετά τα παρατράγουδα της περασμένης εβδομάδας. Βαλκανικός λαός άλλωστε χωρίς έντονο το αίσθημα του αυτοσεβασμού, δεν υπάρχει.

Τα 11 χιλιάδες εισιτήρια που τέθηκαν προς κυκλοφορία (κάτι περισσότερο από 10.000 τα διαρκείας) έγιναν… καπνός με το σύστημα μάλιστα να «πέφτει» κάποια στιγμή, δεχόμενο 1.600 αιτήσεις ανά δευτερόλεπτο (!). Αδιανόητα τα νούμερα που δείχνουν την τεράστια προσμονή που επικρατεί στις τάξεις των φίλων της Παρτιζάν.

Μάλιστα λέγεται πως έγιναν περί τις 50.000 χιλιάδες αιτήσεις για μια θέση στην ασφυκτικά γεμάτη Stark Arena. Πρακτικά μόλις 1/5 από τους οπαδούς της Παρτίζαν μπόρεσε να κατοχυρώσει μια θέση, με τους υπόλοιπους να… τραβούν στα ανοιχτά γήπεδα του Καλεμέγκνταν και τις γιγαντοοθόνες που έχουν στηθεί στα τείχη του κάστρου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε και πήρε η αποστολή της Ρέαλ Μαδρίτης

Συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις από πλευράς των πρωταγωνιστών καθώς και των διοικήσεων για να κατευνάσουν το κλίμα στις τάξεις των φίλων της Παρτίζαν ενόψει του ταξιδιού των Μαδριλένων στο Βελιγράδι. Όμως ακόμα και έτσι, οι Ισπανοί ζήτησαν «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για να νιώθουν ασφαλείς κατά το δοκούν.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Λεωφορείο το οποίο παρέλαβε την αποστολή από το χώρο στάθμευσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με το κοινό.
  • Στενή αστυνομική συνοδεία καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής στην πρωτεύουσα της Σερβίας και κατά τη μετακίνηση της ομάδας: Από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, από το γήπεδο στο ξενοδοχείο, όχι μόνο για τον αγώνα-ες αλλά και τις προπονήσεις. Επίσης συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η πορεία και προς το αεροδρόμιο για την επιστροφή στη Μαδρίτη.
  • Πολλούς άνδρες ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Αυξημένα μέτρα ασφάλειας και στο γήπεδο, ιδιαιτέρως κοντά στον πάγκο, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πανό εκφοβισμού στο δρόμο για το κέντρο της πόλης!

Το… καλωσόρισμα των Σέρβων στην ισπανική αποστολή μπορεί να μην ήταν όπως οι ίδιοι τυχόν θα ήθελαν (και ευτυχώς), φρόντισαν όμως με τον δικό τους τρόπο να… προϋπαντήσουν τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης. Πανό κρεμάστηκαν σε πεζογέφυρες κατά τη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή με τον τιμωρημένο για το Game 3, Γκάμπριελ Ντεκ, να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο αυτών.

Το «φρούριο» της Stark Arena

Όσο δύσκολο και αν φαντάζει το εγχείρημα, οι άνθρωποι της Παρτιζάν και της διοργανώτριας αρχής θέλουν όλα να κυλήσουν… ρολόι, χωρίς παρατράγουδα για το καλό του συλλόγου και υπό τη «θέα» της πρόκρισης στη συνάντηση κορυφής (Final-4). Για το λόγο αυτό, η Stark Αrena θυμίζει άβατο.

Περί τους 500 σεκιούριτι έχουν επιστρατευθεί μόνο και μόνο για να συνοδέψουν την αποστολή της ομάδας της Ρέαλ Μαδρίτης και την ασφαλή της παρουσία στις 4 γραμμές του παρκέ και όχι μόνο, όπως διαμήνυσε ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής των Σέρβων, Ζόραν Σάβιτς.

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, άπαντες έχουν… κυκλώσει την εν λόγω αναμέτηση με την επιχείρηση ομαλής διεξαγωγής του αγώνα να αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για όλους τους εμπλεκόμενους. Φτάνει και να αποδειχθεί στην πράξη όλο αυτό και μέχρι να πάρουν οι Μαδριλένοι το αεροπλάνο της επιστροφής.

 
Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0