Basket Talk

NBA: Ποιο πλεονέκτημα έδρας; Τα αουτσάιντερ έγιναν… λιοντάρια! (video)

NBA: Ποιο πλεονέκτημα έδρας; Τα αουτσάιντερ έγιναν… λιοντάρια! (video)

Μόλις τέσσερις από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά του NBA σε Ανατολή και Δύση, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας τους στην πρώτη φάση των playoffs!

Σχετικά Άρθρα

Απίθανα πράγματα λαμβάνουν χώρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού! Ο 38χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο 35χρονος Στεφ Κάρι έχουν πάρει από το… χέρι Λέικερς και Ουόριορς αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά ένας αριθμός.

Τόσο η ομάδα του Λος Άντζελες, όσο και οι «πολεμιστές», εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην ημιτελική φάση των playoffs της Δύσης στο NBA, όπου και θα τεθούν αντιμέτωπες. Μάλιστα, αμφότερες βρέθηκαν σε αυτό το σημείο, αψηφώντας το γεγονός ότι στην πρώτη φάση δοκιμάζονταν με μειονέκτημα έδρας. Δεν ήταν, όμως, οι μοναδικοί σύλλογοι που έπραξαν κάτι τέτοιο!

Το παράδειγμά τους μιμήθηκαν στην Ανατολή οι Χιτ και οι Νικς, που άφησαν εκτός αντίστοιχα το Μιλγουόκι και το Κλίβελαντ, με αποτέλεσμα να «κοντράρονται» μεταξύ τους για μία θέση στα τελικά της περιφέρειας. Μόνο τέσσερις κατάφεραν να διαφυλάξουν την έδρα τους και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στην Ανατολή οι Σίξερς, που «σκούπισαν» τους Νετς και οι Σέλτικς, που πέρασαν με 4-2 τους Χοκς, ενώ στη Δύση οι Νάγκετς κέρδισαν με 4-1 τους Τίμπεργουλβς, όπως και οι Σανς με το ίδιο σκορ τους Κλίπερς. Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά τις σειρές όπου «έλαμψαν» τα -θεωρητικά- αουτσάιντερ.

1. (1) Μιλγουόκι Μπακς – (8) Μαϊάμι Χιτ 1-4

Οι Χιτ, όχι απλώς κατάφεραν να αποκλείσουν την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον πρώτο γύρο, αλλά το έκαναν και με τρόπο εμφατικό! Το Μαϊάμι είχε έναν τρομερό Τζίμι Μπάτλερ, καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, την οποία κα τελείωσε οριστικά στο game 5, παίρνοντας την πρόκριση με 4-1! Οι Μπακς αποτελούν μόλις την πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA, που τερματίζει στην πρώτη θέση και αποχαιρετά τη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο με τέτοιο σκορ.

2. (4) Κλίβελαντ Καβαλίερς – (5) Νιου Γιορκ Νικς 1-4

Η Νέα Υόρκη αποτελεί την έτερη ομάδα της Ανατολικής περιφέρειας, που ξεπέρασε το εμπόδιο του μειονεκτήματος της έδρας. Ο Τζέιλεν Μπράνσον ηγήθηκε σε αυτήν την προσπάθεια των Νικς, έχοντας συνολικά στη σειρά μέσο όρο 24 πόντων. Προκρίθηκαν έτσι στα ημιτελικά, επικρατώντας των Καβαλίερς με 4-1, με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να μην αρκεί για να σώσει την κατάσταση.

3. (2) Μέμφις Γκρίζλις – (7) Λος Άντζελες Λέικερς 2-4

Περνώντας στη Δύση, θα συναντήσουμε τον «Βασιλιά». Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι γεννημένος νικητής και φροντίζει να «μεταλαμπαδεύει» τη νοοτροπία του σε κάθε ομάδα που εκπροσωπεί. Οι Λέικερς βρέθηκαν απέναντι στους Γκρίζλις στον πρώτο γύρο των playoffs και παρά την προσπάθεια του Τζα Μοράντ να τους βάλει δύσκολα, πέρασαν στα ημιτελικά, κερδίζοντας τη σειρά με 4-2.

4. (3) Σακραμέντο Κινγκς – (6) Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 3-4

Αδιαμφισβήτητα η πιο εντυπωσιακή σειρά έως τώρα. Το Σακραμέντο προηγήθηκε με 2-0, είχε την ψυχολογία με το μέρος του, αλλά είδε τους Ουόριορς να βγάζουν αντίδραση και διάθεση να διατηρήσουν τα «σκήπτρα» τους, κάνοντας την ανατροπή και το 3-2. Οι Κινγκς δεν παραιτήθηκαν, πέρασαν από το Σαν Φρανσίσκο στο game 6 και όλα έμελλε να κριθούν πια στην έδρα τους.

Εκεί, όμως, ήρθε η ώρα του Στεφ Κάρι. Με μία εμφάνιση από άλλον… πλανήτη, σταμάτησε στους 50 πόντους, έγραψε το όνομά του στην ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο σε έβδομο παιχνίδι και χάρισε στους «πολεμιστές» την πρόκριση για τους ημιτελικούς!

Παρακολουθούμε, δίχως αμφιβολία, τα πιο ανταγωνιστικά και θεαματικά playoffs των τελευταίων ετών. Γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει και η παρουσία μίας ομάδας από κάθε θέση του βαθμολογικού πίνακα (1-8) στα ημιτελικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA, υπό το νέο format των 16 ομάδων στα playoffs, το οποίο καθιερώθηκε το 1983-84.

Η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα και εξίσου ανατρεπτική!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0