Basket Talk

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Με τις ΗΠΑ στη Μανίλα η Εθνική μας ομάδα!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Με τις ΗΠΑ στη Μανίλα η Εθνική μας ομάδα!
Ώρα Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με την Ελλάδα να μαθαίνει τους αντιπάλους της. Θύμησες ημιτελικού Mundobasket 2006 έβγαλε ο Ντιρκ Νοβίτσκι με την Εθνική μας ομάδα να κληρώνεται με τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία στον όμιλο της Μανίλα.
Όλα τα φώτα του παγκόσμιου μπάσκετ είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών, τη Μανίλα. Εκεί όπου διεξάγεται η κλήρωση του MundoBasket του ερχόμενου καλοκαιριού που θα λάβει χώρα στα γήπεδα των Φιλιππινών, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας.

Από την αρχή του ταξιδιού της, η «γαλανόλευκη» θα βρίσκεται στη Μανίλα (εκεί θα γίνει η τελική φάση) και τον 3ο Όμιλο με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να μην αποδεικνύεται και τόσο... γουρλής. Και αυτό διότι έστειλε την Εθνική μας Ομάδα με τις ΗΠΑ και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του με τους Αυστραλούς και τους Ιάπωνες. Νεά Ζηλανδία και Ιορδανία οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μας.

Η «γαλανόλευκη» κάνει πρεμιέρα με την Ιορδανία στις 26 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο. Δύο μέρες μετά θα αντιμετωπίσει το μεγαθήριο του θεσμού, ΗΠΑ και κλείνει τις υποχρεώσεις της στις 30 Αυγούστου με τη Νέα Ζηλανδία. 

Οι δύο πρώτοι του ομίλου μας θα συναντήσουν στη δεύτερη φάση τις δύο κορυφαίες ομάδες του 4ου ομίλου, κουβαλώντας τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση. Από το νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που θα «καπαρώσουν» τις δύο πρώτες θέσεις, θα προκριθούν αυτόματα και στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη θα αγωνιστεί τουλάχιστον δύο φορές με τους Αμερικάνους το ερχόμενο καλοκαίρι (υπάρχει και το φιλικό στο Ντουμπάι). Ξεκάθαρα φαβορί πρόκρισης από τον τέταρτο όμιλο με τον οποίο διασταυρωνόμαστε οι δύο Ευρωπαίοι, Λιθουανία και Μαυροβούνιο.

Ανοιχτός ο δρόμος πρόκρισης και για τη Γεωργία των Ζούρου και Λημνιάτη, η οποία ναι μεν θα βρει στο δρόμο της τους Σλοβένους παρόλα αυτά τα εμπόδια της Βενεζουέλας και του Πράσινου Ακρωτηρίου, δεν τρομάζουν.

Group A: Φιλιπίννες, Ιταλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ανγκόλα

Group B: Σερβία, Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Νότιο Σουδάν

Group C: ΗΠΑ, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Ιορδανία

Group D: Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Αίγυπτος

Group E: Ιαπωνία, Αυστραλία, Γερμανία, Φινλανδία

Group F: Σλοβενία, Βενεζουέλα, Γεωργία, Πράσινο Ακρωτήρι

Group G: Ισπανία, Βραζιλία, Ιράν, Ακτή Ελαφαντοστού

Group H: Καναδάς, Γαλλία, Λετονία, Λίβανος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0