Basket Talk

Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις 89-81: Οι «δαιμονισμένοι» Βέσελι και Μίροτιτς έκαναν το 2-0 για τους Καταλανούς!

Μπαρτσελόνα - Ζαλγκίρις 89-81: Οι «δαιμονισμένοι» Βέσελι και Μίροτιτς έκαναν το 2-0 για τους Καταλανούς!
Η Ζαλγκίρις εμφανίστηκε βελτιωμένη στο παρκέ του «Palau Blaugrana» για το Game 2 της σειράς με τη Μπαρτσελόνα και έβγαλε το... λάδι στους Καταλανούς. Εκείνοι όμως είχαν τους Βέσελι και Μίροτιτς σε απίθανη μέρα (48 πόντους μαζί), παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο Final-4 του Κάουνας.
Να κερδίσει στο Κάουνας ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια και να... μείνει εκεί ενόψει του Final-4 θέλει η Μπαρτσελόνα και σίγουρα βαδίζει σε καλό δρόμο. Η ομάδα του Σάρας τα... χρειάστηκε κόντρα στην επίμονη Ζαλγκίρις, έχοντας όμως σε τρομερή κατάσταση τους Βέσελι (26π.) και Μίροτιτς (22π.) έκανε το 2-0 στη σειρά.
Πεισμωμένη από τη βαριά ήττα του πρώτου αγώνα εμφανίστηκε στο παρκέ του «Palau Blaugrana» η Ζαλγκίρις και με πρωτεργάτη τον Ουλανόβας (8 π.) έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη στο σκορ (21-20).

Εξίσου καλά συνέχισαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Καταλανοί παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να βρουν απάντηση στον ασταμάτητο Βέσελι, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους (6/7 δίποντα, 6/6 βολές) με 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 12'24 στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας ζωντανή τη Μπαρτσελόνα.

Και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το... διόσκουρό του. Ο Νίκολα Μίροτιτς έβαλε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο και πήρε κάποιο το... βάρος από τις πλάτες του Βέσελι. Η Ζαλγκίρις επίσης, έχοντας πολυφωνία στην επίθεση δεν ήταν διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα, ξεκινώντας την τελευταία περίοδο μόλις στο -2 μετά το απίθανο buzzer-beater του Λαπροβίτολα.

Στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, οι «Μπλαουγκράνα» ξέφυγαν με 72-66 για να επιστρέψουν οι Λιθουανοί στον πόντο (74-73) με δύο τρίποντα του Σμιτς. Μίροτιτς και Σατοράνσκι έδωσαν «μαξιλαράκι ασφαλείας» (+5, 78-73) για να κλείσουν και πάλι την ψαλίδα οι αντίπαλοί τους με καλάθι του Μπιρούτις (80-78, 36'). Στο σημείο αυτό ωστόσο ένα τρίποντο... μαχαιριά από τον Γιοκουμπάιτις ήταν αρκετό για να «κόψει» τα πόδια των παικτών του Μακσβίτις που καλούνται πλεόν να κάνουν ένα θαύμα για να μην παρακολουθήσουν το Final-4 που διαοργανωθεί στο γήπεδό τους από τις κερκίδες.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-44, 68-66, 89-81

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0