Basket Talk

NBA: Οι… 30άρηδες Μπράουν και Τέιτουμ είναι καλύτερο δίδυμο από το Τζόρνταν - Πίπεν

NBA: Οι… 30άρηδες Μπράουν και Τέιτουμ είναι καλύτερο δίδυμο από το Τζόρνταν - Πίπεν

Το δίδυμο των Μπόστον Σέλτικς έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας όταν αμφότεροι σκοράρουν 30+ πόντους, από το πιο επιτυχημένο duo στην ιστορία του NBA. Φυσικά, ο λόγος για τους Τζόρνταν και Πίπεν, που μαζί έφτασαν στην κορυφή του κόσμου 6 φορές και μοιράστηκαν τη… σκηνή του United Center για μια δεκαετία.

Μπορεί να είναι ιεροσυλία να γίνεται σύγκριση του Μάικλ Τζόρνταν και του Σκότι Πίπεν με τους Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ… Ας είναι! Δεν πρόκειται για προσωπική άποψη, αλλά απλή καταγραφή αριθμών και στατιστικών στοιχείων.

Οι «Κέλτες» απέκλεισαν τους Ατλάντα Χοκς, ολοκληρώνοντας τη σειρά με 4-2 και θα αντιμετωπίσουν τον Τζοέλ Εμπίντ και την παρέα του, καθώς οι Σίξερς «σκούπισαν» τους Νετς. Ο Τζέιλεν Μπράουν σε αυτά τα 6 παιχνίδια που έχει δώσει στα φετινά playoffs του NBA έχει κατά μ.ο. 26.7 πόντους, ενώ αντίστοιχα ο Τζέισον Τέιτουμ έχει 27.2!

Ας δούμε, λοιπόν, τι κατάφερε το δίδυμο των Μπόστον Σέλτικς και μπήκε σε σύγκριση με τα… ιερά τέρατα του μπάσκετ. Στη νίκη επί των Χοκς με 128-120, ο Μπράουν σκόραρε 32 πόντους και ο Τέιτουμ 30. Όταν συμβαίνει αυτό, η ομάδα τους έχει .957 ποσοστό νίκης, που μεταφράζεται, επί του πρακτέου, σε 23 νίκες, 1 ήττα!

Θέλετε να δούμε τι έκαναν οι Τζόρνταν και Πίπεν όταν σκόραραν αμφότεροι 30+ πόντους; 18 νίκες, 2 ήττες, με ποσοστό .900! Ακόμα πιο κάτω, στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, οι Έλτζιν Μπέιλορ και Τζέρι Ουέστ, με 86-15 και ποσοστό .851, ενώ τέταρτο στη σχετική λίστα, το ιστορικό δίδυμο Κόμπι - Σακ, με 34-6, και ποσοστό .850!

Προφανώς, πρέπει να είναι... τρελός κάποιος για να συγκρίνει το δίδυμο των Σέλτικς με αυτό των Μπουλς που έχουν κάνει τον μπασκετικό πλανήτη να παραμιλάει με τις εμφανίσεις του και έχει κατακτήσει 6 δαχτυλίδια. Όμως, το μέλλον είναι μπροστά, όχι μόνο για τους Μπράουν και Τέιτουμ, αλλά για ολόκληρο τον οργανισμό των Μπόστον Σέλτικς

Χρήστος Παπαδόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0