Basket Talk

Μιλγουόκι Μπακς: Πρώτο Νο1 της κανονικής περιόδου που αποκλείεται με 4-1 στον 1ο γύρο! (video)

Μιλγουόκι Μπακς: Πρώτο Νο1 της κανονικής περιόδου που αποκλείεται με 4-1 στον 1ο γύρο! (video)

Το ταξίδι των Μιλγουόκι Μπακς στα φετινά playoffs τελείωσε άδοξα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γνώρισε τον αποκλεισμό από την παρέα του Τζίμι Μπάτλερ, με τα «ελάφια» να γράφουν ιστορία στο NBA, αλλά όχι για καλό λόγο…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπεσε πάνω σε έναν… τρομακτικό Τζίμι Μπάτλερ, οι Μιλγουόκι Μπακς αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από το Μαϊάμι και επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά πως «όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν». Οι πρωταθλητές του 2021, πέταξαν στα… σκουπίδια την πρώτη θέση στην ανατολική περιφέρεια του NBA. Κέρδισαν τους Χιτ μόλις σε ένα παιχνίδι, έχασαν τη σειρά με 4-1 και σημείωσαν μία, όχι και τόσο κολακευτική, πρωτιά.

Ποτέ ξανά στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος παγκοσμίως, ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου δεν αποκλείστηκε με 4-1 στον πρώτο γύρο! Μάλιστα, οι όγδοοι της regular season, μόλις άλλες πέντε φορές διαχρονικά, έχουν καταφέρει να προκριθούν από τον πρώτο γύρο των playoffs, απέναντι στις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση. Το σκορ με 4-1, ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, είναι… πρωτοποριακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το νέο σύστημα, όπου προκρίνεται η ομάδα που φτάνει πρώτη στις τέσσερις νίκες, έχει παρατηρηθεί τρεις φορές το εν λόγω φαινόμενο. Άλλες δύο είχε σημειωθεί πριν από αυτό. Ας δούμε ποιοι είχαν προκαλέσει το «σοκ» στους πρωτοπόρους.

1. (1) Σιάτλ Σουπερσόνικς – (8) Ντένβερ Νάγκετς 2-3 (1994)  

Οι Νάγκετς αποτέλεσαν την ομάδα που έσπασε το «ρόδι» στη συγκεκριμένη κατηγορία, το 1994. Με τις σειρές να κρίνονται τότε στις τρεις νίκες, το Ντένβερ γύρισε από το 0-2 και πήρε το καθοριστικό πέμπτο ματς απέναντι στο Σιάτλ, με κορυφαίο τον Ρόμπερτ Πακ που σταμάτησε στους 23 πόντους.

2. (1) Μαϊάμι Χιτ – (8) Νιου Γιορκ Νικς 2-3 (1999)

Επόμενο θύμα ήταν το Μαϊάμι. Το 1999, βρέθηκε αντιμέτωπο στην πρώτη φάση των playoffs με τους όγδοους Νικς, σε μία άκρως ανταγωνιστική σειρά, που κρίθηκε στο πέμπτο και τελευταίο ματς. Οι 22 πόντοι του Γιούιν κράτησαν «ζωντανή» τη Νέα Υόρκη, ενώ το buzzer-beater του Χιούστον στα 0.8’’ της χάρισε την πρόκριση (78-77).

3. (1) Ντάλας Μάβερικς – (8) Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 2-4 (2007)

Στη νέα εποχή, με τις προκρίσεις πλέον να κρίνονται στις τέσσερις νίκες, οι Μάβερικς υπέστησαν το πρώτο «σοκ» το 2007. Στο Σαν Φρανσίσκο, οι Ουόριορς υποδέχονταν την παρέα του Ντιρκ Νοβίτσκι, με το σκορ υπέρ τους στο 3-2. Χρειάζονταν μία νίκη για να συνεχίσουν στην επόμενη φάση των playoffs και με τον Στίβεν Τζάκσον να σημειώνει 33 πόντους δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να αφήσουν εκτός την πρώτη ομάδα της Δύσης.

4. (1) Σαν Αντόνιο Σπερς – (8) Μέμφις Γκρίζλις 2-4 (2011)

Το 2011, ο Γκρεγκ Πόποβιτς προστέθηκε στη συγκεκριμένη λίστα, μαζί με το Σαν Αντόνιο. Για άλλη μία φορά, η σειρά κρίθηκε στα έξι παιχνίδια, με το Μέμφις να περνά με σκορ 4-2 στην επόμενη φάση, χάρη στους 31 πόντους του Ζακ Ράντολφ στο τελευταίο ματς.

5. (1) Σικάγο Μπουλς – (8) Φιλαδέλφεια 76ερς 2-4 (2012)

Η τελευταία φορά που οι πρώτοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο, πριν το πραγματοποιήσουν και πάλι φέτος οι Μπακς, ήταν 11 χρόνια πριν. Το 2012, οι Μπουλς «κοντράρονταν» με τη Φιλαδέλφεια και θα λύγιζαν τελικά στο έκτο ματς με 79-78, παίρνοντας πρόωρα το δρόμο του γυρισμό. Οι 76ερς γύρισαν από το -3 στα τελευταία 26’’ και είχαν ως κορυφαίο τον Αντρέ Ιγκουοντάλα, που πέτυχε 20 πόντους και ευστόχησε στις καθοριστικές δύο τελευταίες βολές.

Τα «ελάφια», δύο χρόνια μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησαν, έπεσαν πάνω στους Χιτ, που αποδείχθηκαν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ο αποκλεισμός με 4-1 από τον όγδοο της regular season, όπως είπαμε δεν έχει συμβεί ξανά, αποτελώντας οπωσδήποτε ένα «καμπανάκι» για τους Μπακς, εν όψει της νέας σεζόν και της ανασύνταξής τους…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0