Basket Talk

Προμηθέας – ΠΑΟΚ 77-63: Ανάγκασαν την σειρά να πάει σε τρίτο παιχνίδι οι Πατρινοί

Προμηθέας – ΠΑΟΚ 77-63: Ανάγκασαν την σειρά να πάει σε τρίτο παιχνίδι οι Πατρινοί

Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στα play offs της Basket League, ο Προμηθέας φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ θέλοντας να κάνει το 1-1 και να στείλει την σειρά σε τρίτο αγώνα και το έκανε επικρατώντας με 77-63.

Το σκορ του αγώνα αντικατοπτρίζει πλήρως και την εικόνα του. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια αναγκάζοντας την σειρά να πάει σε τρίτο παιχνίδι βάζοντας δύσκολα στους Θεσσαλονικείς.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ με 3 λάθη και 1/5 σουτ, μετά από 4 λεπτά στο «Δ. Τόφαλος», ενώ και ο Προμηθέας ήταν αγχωμένος, με τις δυο ομάδες να αρχίζουν να… ξυπνάνε στο 7ο λεπτό, όταν ο Φράνκε ισοφάρισε σε 11-11 και ο Ντάνγκουμπιτς απάντησε άμεσα (14-11).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ιδιαίτερα άστοχος, καθώς μέχρι το 12’, η ομάδα του Τακιανού δε μπορούσε να βρει συνέπεια στο σουτ και είχε 4/17. Αντιθέτως, οι Πατρινοί είχαν 5/5 τρίποντα από πέντε διαφορετικούς παίκτες, και σε εξαιρετική μέρα τον Κόντιτ που με 11 πόντους και 5/5 σουτ εντός πεδιάς ταλαιπώρησε τους ψηλούς του «δικεφάλου». Ο Πορτορικανός μάλιστα στο 16’ αύξησε τη διαφορά στους 9 (35-26). Στην εκπνοή του ημιχρόνου με τις βολές του Χογκ ο Προμηθέας έφτασε στο μεγαλύτερο προβάδισμά του στο ματς (+15) στο 41-26.

Μετά την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του Τζέιλεν Ράϊλι που μέτρησε 32 πόντους, «ροκάνισε» τη διαφορά στους 6 πόντους (48-42) μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες δεν διακρίνονταν για την ευστοχία τους στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως οι Πατρινοί διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα.

Χωρίς πρόβλημα οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά μπροστά το ματς με διψήφια διαφορά (57-44) με τον ΠΑΟΚ να μην βρίσκει λύση για να πλησιάσει. Με τον Κάουαν και τον Τόμασον να «εκτελούν» με κάθε δυνατό τρόπο, ο Προμηθέας δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και ισοφάρισε την σειρά του πρώτου γύρου των play offs και περιμένει το τρίτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που καθορίσει ποιος θα περάσει στα ημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 41-29, 57-44, 77-63

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0