Basket Talk

Ολυμπιακός και οι Έλληνες της Φενέρ: Ένας σύντομος… φλογερός έρωτας και τα φλερτ!

Ολυμπιακός και οι Έλληνες της Φενέρ: Ένας σύντομος… φλογερός έρωτας και τα φλερτ!

Στο δρόμο για το Κάουνας, ο Ολυμπιακός πρέπει να «υπερκεράσει» το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε και το BN Sports ασχολείται με το (παρολίγον)… ερωτικό τρίγωνο των Πειραιωτών με τους Έλληνες των «καναρινιών». Ή σε ελεύθερη μετάφραση το γνωστό και μη εξαιρετέο, «μη μου μιλάς για καλοκαίρια».

Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης ήταν ανέκαθεν έντονος. Σε κάθε - σχεδόν - γωνιά της πόλης θα δεις, θα ακούσεις, θα διαβάσεις ελληνικά. Θα αφουγκραστείς και θα νιώσεις το ελληνικό στοιχείο να περιπλανιέται. Και η Φενέρμπαχτσε φρόντισε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2022--23 να το ενισχύσει ακόμα περισσότερο. Με «γαλανόλευκη» βάση και συνεχείς προσθήκες σε αυτή, τα «καναρίνια» έχουν φτάσει να έχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 5 συμπατριώτες μας στους κόλπους τους. Και η μοίρα ή καλύτερα τα… νεκρά της διαστήματα, τα έφεραν έτσι ώστε να ανταμώσουν με ακόμα περισσότερους Γραικούς.

Ολυμπιακός και Φενέρ ρίχνονται λοιπόν στη μάχη των playoffs της απολαυστικής φετινής EuroLeague, με φόντο μία θέση στο Κάουνας. Αν και κάτι τέτοιο φάνταζε «όνειρο θερινής νυκτός» μέχρι να ξεκινήσει η… κατρακύλα των Τούρκων (14η Αγωνιστική), καθώς οι δυο τους βάδιζαν «αγκαζέ» στο ρετιρέ, τα νεκρά διαστήματα της ομάδας του Ιτούδη και τα προβλήματα τραυματισμού, οριακά δεν την άφησαν εκτός 8αδας. Όπως και να ‘χει, ο «ο γέγονε, γέγονε», μιας και το… κυρίως μενού τώρα ξεκινά.
5756070.jpg

Μεταξύ λοιπόν της ταλαντούχας Φενέρμπαχτσε που ήρθε στον Πειραιά για να δώσει απαντήσεις, βρίσκονται και κάποια «δικά μας» παιδιά. Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν προστεθεί στη… φαρέτρα του ομοσπονδιακού της «γαλανόλευκης» Δημήτρη Ιτούδη και του άμεσου συνεργάτη του, Στέφανου Δέδα. Και πέρα από τις ρίζες τους, τους δένει και ένα «ερυθρόλευκο» παρελθόν. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, φλέρταραν με τον Ολυμπιακό, λογοδοθήκαν - που λέει ο λόγος - μαζί του ή ακόμα και… δεσμεύτηκαν για λίγο, με το BN Sports να θυμίζει τη σύνδεσή τους.

Κώστας Αντετοκούνμπο: Το ενδιαφέρον και οι εγγυήσεις που δεν ήρθαν!

Ο πρώτος της οικογένειας Αντετοκούνμπο που φόρεσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του NBA (2020 με τους Λέικερς), πήρε τα… αθλητικά του προσόντα παραμάσχαλα και πέρασε τον Ατλαντικό πριν από δύο καλοκαίρια, ανοίγοντας τα «φτερά» του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Πριν ακόμα όμως συμβεί αυτό, οι πρώτες λοξές ματιές από πλευράς Ολυμπιακού έπεσαν στο τουρνουά Ακρόπολις εκείνης της χρονιάς. Ο Κώστας  είχε αφήσει καλές εντυπώσεις μπαίνοντας στο «μάτι» των Πειραιωτών, σε ένα πρώιμο φλερτ.
kwstas_2.jpg

Και αφού δοκίμασε τις δυνάμεις του στην παρθενική του σεζόν στη «γηραιά ήπειρο» και τη EuroLeague με τη φανέλα της Βιλερμπάν, το ενδιαφέρον μεγάλωσε. Το περασμένο καλοκαίρι η φημολογία γύρω από το όνομά του και τους «ερυθρόλευκους» ολοένα και μεγάλωνε. Όσο ο Ιούλιος… φούντωνε, τόσο περισσότερο ακουγόταν ένας διαφαινόμενος γάμος που όμως δεν προχώρησε ποτέ. Και αυτό διότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορούσε να εγγυηθεί στον Έλληνα σέντερ πως θα ήταν το back-up του Φαλ σε μια χρονιά που οι Πειραιώτες στόχευαν (και στοχεύουν) να επιστρέψουν στο «θρόνο» της Ευρώπης μετά από μία δεκαετία.

Οι εμφανίσεις του Κώστα Αντετοκούνμπο στο τουρνουά Ακρόπολις (ειδικά αυτή κόντρα στην Τουρκία όπου ήταν απολαυστικός) ίσως έκαναν το staff του Ολυμπιακού να το ξανασκεφτεί, ωστόσο η λύση του Ταρίκ Μπλακ προκρίθηκε και εκ του αποτελέσματος δεν έπεσαν έξω στον Πειραιά. Τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ένας… έρωτας με την πρώτη ματιά που «έσβησε» νωρίς!

Η διπλή υπηκοότητα του, του έδωσε τη δυνατότητα το καλοκαίρι του 2015 να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Νέων της Ελλάδας και εκείνος δεν την άφησε να πάει χαμένη. Παρότι όμως η καλοκαιρινή του παρουσία με τα γαλανόλευκα είναι συχνή από τότε, έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τον Αύγουστο του 2021 για να κατοικοεδρεύσει στον τόπο καταγωγής της μητέρας του και τόπο κατοικίας του παππού του.
dorsey_1.jpg

«Το καλό πράγμα όμως, αργεί να γίνει» λένε και το γεγονός αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Ολυμπιακό. Ο… δαιμόνιος ενίοτε γκαρντ τα πήγε περίφημα το διάστημα παραμονής του στον Πειραιά, κάνοντας τους φίλους των Πειραιωτών να ζητούν επίμονα την ανανέωση του συμβολαίου του. Η πρόταση έγινε από μεριάς Αγγελόπουλων, ωστόσο το δέλεαρ του NBA ήταν μεγάλο για τον Ελληνοαμερικανό. Και κάπως έτσι πριν καλά καλά «ανάψει» τους Πειραιώτες, η απόφασή του να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έσβησε γρήγορα τη φλόγα που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους.

 

Νικ Καλάθης: Ένας… αιώνια πράσινος στον Πειραιά; Δεν απείχε και πολύ!

Το όνομα του Νικ Καλάθη είναι συνυφασμένο στην ελληνική πραγματικότητα αποκλειστικά και μόνο με εκείνο του Παναθηναϊκού ωστόσο δύο φορές κατά το παρελθόν, το όνομά του έπαιξε και για τον «αιώνιο». Σε μια κλειστή λίγκα, οι κορυφαίοι ξεχωρίζουν σαν τη… μύγα μες στο γάλα και σίγουρα ο ευφυής γκαρντ είναι ένας από αυτούς.
7559467b48974c05982d325eee6da18f.jpg

Το καλοκαίρι του 2020 και αφότου αποφάσισε ο έμπειρος μετρ των ασίστ να βάλει τέλος στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός (που είχε ανοίξει για δεύτερη φορά), ο Ολυμπιακός καραδοκούσε. Η σταδιακή υποχώρηση του Covid-19 έδειχνε πως θα υπήρχε και πάλι αγωνιστική δράση - έστω και με περιορισμούς - και έτσι οι Πειραιώτες είχαν συζητήσει με τον Νικ Καλάθη το ενδεχόμενο να… διαβεί τον ρουβίκωνα. Ακόμα και ο ίδιος ο παίκτης είχε επιβεβαιώσει τις επαφές, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν happy end μιας και ο Νικ κατέληξε στη Μπαρτσελόνα του Σάρας.

Το πιο έντονο ενδιαφέρον ωστόσο προέκυψε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η φυγή του Καλάθη από τους «Μπλαουγκράνα» για να κάνει… χώρο σε ένα δικό τους παιδί (Τόμας Σατοράνσκι) σήμανε συναγερμό στις καλύτερες πιάτσες της Ευρώπης που θα μπορούσαν να αποσπάσουν υπό προϋποθέσεις το «ναι» του Έλληνα γκαρντ. Και μία από αυτές ήταν αναμφισβήτητα του αυτή του Ολυμπιακού.
nik-kalathes-olympiacos-panathinaikos_1.jpg

Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία στρωμένη ομάδα, ειδικά από τη θέση «3» και κάτω, με τον Μπαρτζώκα να μην επιθυμεί ριζικές αλλαγές. Η φυγή του Ντόρσεϊ (εκ φύσεως σκόρερ) σήμαινε πως ο Ολυμπιακός έβγαινε στην αγορά για σουτέρ, για «δολοφόνο». Θα μπορούσε να αποτελέσει λύση και η μετατόπιση του Σλούκα στο «2», ωστόσο και παρά την ύπαρξη ελληνικού διαβατηρίου από μεριάς Καλάθη, οι Πειραιώτες αποφάσισαν να πορευθούν με 7 ξένους αφενός και ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα να τραβήξει προς Κωνσταντινούπολη μεριά, στο πλάι του Ιτούδη. Στο τελευταίο πιθανότατα μεγάλο συμβόλαιο της πλούσιας καριέρας του.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0