Basket Talk

Καταγγελία για χρηματισμό δύο Ελλήνων διαιτητών μπάσκετ στο Κόσοβο!

Καταγγελία για χρηματισμό δύο Ελλήνων διαιτητών μπάσκετ στο Κόσοβο!
Σε μία σοβαρότατη καταγγελία για δωροδοκία δύο Ελλήνων διαιτητών ώστε να χειραγωγήσουν αγώνα της ημιτελικής φάσης των playoffs του πρωταθλήματος του Κοσόβου, προχώρησε η ομάδα της Πρίστινα. Οι πρωτευουσιάνοι εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση που κάνει λόγο για αδιάσειστα στοιχεία και αναφέρεται στους Τάσο Κάρδαρη και Δημήτρη Ζαχαρή.
Σε μία σοβαρότατη καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού δύο Ελλήνων διαιτητών πριν από τον τρίτο αγώνα της ημιτελικής φάσης μεταξύ της Πρίστινα και της Τρέπτσα για την SuperLiga του Κοσόβου, προχώρησαν οι άνθρωποι του σωματείου της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωσή στην οποία αναφέρονται πληροφορίες εκ των έσω, βίντεο και άλλα αδιάσειστα στοιχεία, οι κύριοι Κάρδαρης και Ζαχαρής, οι οποίοι είχαν ορισθεί για τον εν λόγω κρίσιμο αγώνα, μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και τους προσφέρθηκε χρηματικό ποσό για τη χειραγώγηση του ματς υπέρ της Τρέπτσα. Βέβαια η «επιχείρηση» δεν έλαβε χώρα στο... παρά ένα καθώς άνθρωποι της Πρίστινα επαλήθευσαν τις πληροφορίες τους και ενημέρωσαν την Ομοσπονδία μπάσκετ του Κοσόβου, η οποία φέρεται πως μίλησε με τους Έλληνες διαιτητές που επαλήθευσαν τη συνάντηση.


Το δελτίο Τύπου της ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Από τις πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τις βιντεοσκοπήσεις και στη συνέχεια έγιναν αποδεκτές από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, ανακαλύψαμε και καταθέσαμε ποινικό αδίκημα σε βάρος ενός ατόμου που φαίνεται πως έβαλε τους δύο Έλληνες διαιτητές του αγώνα σε ένα αυτοκίνητο Mercedes, Ζαχαρή και Κάρδαρη, προσφέροντας δωροδοκίες για τη χειραγώγηση του αγώνα της KB Sigal Prishtina με την KB Trepça, υπέρ των φιλοξενούμενων», τονίζεται.

Φυσικά και μετά το.. σάλο που ξέσπασε, οι κύριοι Κάρδαρης και Ζαχαρής αντικαταστάθηκαν από την εν λόγω αναμέτρηση με την ομάδα της Πρίστινα να προσφεύγει τόσο στις αστυνομικές Αρχές του Κοσόβου όσο και στις FIBA, ΕΟΚ, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα ονόματά τους δεν είναι άγνωστα στους μυημένους του ελληνικού πρωταθλήματος μιας και ο κ. Κάρδαρης ήταν εκ των τριών διαιτητών και στα δύο φετινά «ντέρμπι αιωνίων» για το πρωτάθλημα ενώ ο κύριος Ζαχαρής, έχει επιλεγεί για το δεύτερο ματς της σεράς της ΑΕΚ με το Περιστέρι για τα ελληνικά playoffs.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0