Basket Talk

Αντετοκούνμπο... δαγκωτό: Οι παίκτες του NBA ψήφισαν Giannis για να «χτίσουν» μια ομάδα από το μηδέν!

Αντετοκούνμπο... δαγκωτό: Οι παίκτες του NBA ψήφισαν Giannis για να «χτίσουν» μια ομάδα από το μηδέν!
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανώνυμη ψηφοφορία μεταξύ παικτών του NBA έφερε στο... φως το «The Athletic» με διάφορες κατηγορίες, διαχρονικές και επίκαιρες. Μεταξύ των οποίων και η ερώτηση για το ποιον αθλητή θα διάλεγαν για να «χτίσουν» την ομάδα τους, με τον Giannis να καταλαμβάνει πάνω από το 50% των ψήφων (!).
Μία ιδιαίτερη, ανώνυμη ψηφοφορία πραγματοποίησε το «The Athletic», η οποία απευθυνόταν στους παίκτες που αγωνίζονται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.
Αρκετές ήταν οι κατηγορίες για τις οποίες κλήθηκαν να δώσουν τα δικά τους... Όσκαρ, μεταξύ των οποίων ο καλύτερος παίκτης της σεζόν, ο κορυφαίος όλων των εποχών, ο πιο υπερεκτιμημένος αλλά και ο πιο υποτιμημένος. Όπως είναι λογικό, το γεγονός πως οι απαντήσεις τους ήταν μυστικές (ανύνυμη η ψηφοφορία) δεν τους περιόρισε ως προς τις επιλογές τους και για το λόγο αυτό δόθηκαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Ως προς τον κορυφαίο της τρέχουσας περιόδου, ο Τζοέλ Εμπίντ συγκέντρωσε τη μερίδα του... λέοντος (50% των ψήφων) με τον Γιόκιτς να ακολουθεί με 25,3% και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην τρίτη θέση με 15,77%.

Μεταξύ άλλων και παρότι έχασαν τον πρώτο αγώνα της σειράς, οι Μπακς θεωρούνται από αρκετούς ακόμα το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της κορυφής.
Όσον αφορά τον καλύτερο αμυντικό της λίγκας, οι αθλητές του «μαγικού κόσμου» του NBA υπέδειξαν τον Τζρου Χολιντέι με 28%. Βέβαια η πιο ενδιαφέρουσα, για το ελληνικό κοινό τουλάχιστον, ερώτηση είχε να κάνει με τον παίκτη εκείνο που θα διάλεγαν για να «χτίσουν» μια ομάδα από το μηδέν. Και στην κατηγορία αυτή ο Giannis κυριάρχησε.
Τα όσα έχει καταφέρει ο Greak Freak με τη φανέλα των Μπακς, αποτελώντας τον... Μεσσία των «ελαφιών», φαίνεται πως συνυπολογίζονται από συμπάικτες και αντιπάλους, όντας κατηγορηματικοί. Ο Έλληνας σούπερ σταρ λοιπόν συγκέντρωσε το εκκωφαντικό 52,4% των ψήφων, αφήνοντας πάρα πολύ πίσω τον δεύτερο της λίστας, Νίκολα Γιόκιτς με 8.7%. Το ποσοστό αυτό δείχνει ξεκάθαρα και το πόσο επιδραστικό θεωρούν άπαντες τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ένα νέο εγχείρημα, μια καινούργια προσπάθεια.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί στο σημείο αυτό πως στην αντίστοιχη έρευνα το 2019 και πριν ο ίδιος φυσικά κατακτήσει το «δαχτυλίδι» του πρωταθλητή, είχε λάβει το 36,4% των ψήφων.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση του ποιον τεχνικό θα διάλεγαν να τους προπονήσει εκτός αυτού που ήδη το κάνει, το legacy του Γκρεγκ Πόποβιτς έπαιξε το ρόλο του, καταλαμβάνοντας το 25,3%. Πιο πίσω βρίσκεται ο Στιβ Κερ με 13,7%.
Ως προς τον GOAT των GOAT, o Μάικλ Τζόρνταν δεν είχε αντίπαλο (58%) αφήνοντας τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο τιμητικότατο 33%.

Τελος, ο Τζρου Χολιντέϊ βλέπει το όνομά του και σε δεύτερη κατηγορία καθώς ο γκαρντ των Μπακς βρίσκεται οριακώς, με 17,5%, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων ως προς τον πιο υποτιμημένο αθλητή της λίγκας. Κατά πόδας ακολουθεί ο Τρέι Γιανγκ με 15%.
Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0