Basket Talk

NBA, playoffs Game 1: Έγινε του... break με το καλημέρα! (video)

NBA, playoffs Game 1: Έγινε του... break με το καλημέρα! (video)
Η δεύτερη μέρα των Game 1 στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού επιφύλαξε τρία break και μονάχα μία διασφάλιση της έδρας. Άλωσαν το Μέμφις και το Φοίνιξ, Λέικερς και Κλίπερς αντίστοιχα. Μονάχα η παρέα του «σβηστού» Γιόκιτς κράτησε την έδρα της απέναντι στους Τίμπεργουλβς.
Αυτό για το οποίο δούλευαν όλη τη σεζόν, «γκρεμίστηκε» σε μια βραδιά για τους Μπακς, τους Σανς και τους Γκρίζλις. Και αυτό διότι παρότι ξεκίνησαν τη σειρά με τους Χιτ, τους Κλίπερς και τους Λέικερς αντίστοιχα από θέση ισχύος, βρέθηκαν να... κυνηγούν με το καλημέρα. Στη δεύτερη ημέρα των Game 1 των playoffs του ΝΒΑ μονάχα οι Νάγκετς του Γιόκιτς έκαναν το καθήκον τους και πήραν... κεφάλι στη σειρά ως γηπεδούχοι.

Γκρίζλις - Λέικερς 112-128
Πλούσια, χορταστική και γεμάτη θέαμα ήταν η αναμέτρηση στο Μέμφις με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και το τελεύταιο πεντάλεπτο του ματς. Στο σημείο εκείνο και πιο συγκεκριμένα στο 5:26', ο Τζα Μοράντ τραυματίστηκε στο χέρι και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει στο παρκέ. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι «λιμνάνθρωποι», οι οποίοι είχαν σε καλή κατάσταση μια πεντάδα παικτών και έφυγαν με το σημαντικό διπλό από την έδρα των Γκρίζλις.

Για τους νικητές, καθοριστικός ήταν ο Ρούι Χατσιμούρα με 29 πόντους (5/6 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ ενώ και ο Όστιν Ριβς «έκλεισε» το ματς στους 23. Ο πολυδιάστατος Ντέιβις στους 22 με 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7(!)μπλοκ. Από εκεί και πέρα ο «διπλός» ΛεΜπρόν πρόσθεσε άλλους 21 πόντους με 11 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ με τον Ράσελ να ακολουθεί στο σκοράρισμα με 19 και 7 ασίστ.

Για τους γηπεδούχους του Μέμφις, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζ. ηγήθηκε με 31 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ, ο Μπέιν πρόσθεσε άλλους 22 αλλά ήταν αρκετά άστοχος ενώ ο Μοράντ είχε προλάβει να σημειώσει 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, μέχρι να τραυματιστεί.


Νάγκετς - Τίμπεγουλβς 109-80
Χωρίς ο μεγάλος τους σταρ, Νίκολα Γιόκιτς να φορτσάρει ιδιαίτερα, οι Νάγκετς με ένα ξέσπασμά τους στην τρίτη περίοδο, επιβεβαιώσαν τον τίτλο του φαβορί και πήραν προβάδισμα στη σειρά με τους Τίμπεργουλβς. Ένα επιμέρους 32-14 ήταν αρκετό στο τρίτο δωδεκάλεπτο για την αρμάδα από το Ντένβερ, που είχε κορυφαίο τον Τζαμάλ Μάρεϊ (24 π. και 8 ριμπ.) ενώ συμπαραστάτης του ήταν ο Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος έκανε και double-double. Χαμηλά έμεινε ο Γιόκιτς με μόλις 13 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο οποίος μάλιστα και αποβλήθηκε μετά το 2019. Για τους ηττημένους, ο Έντουαρντς έβαλε 18 πόντους, με τον σούπερ σταρ τους, Καρλ Άντονι Τάουνς να είναι εξαιρετικά άστοχος (1/7 τρίποντα) και να μένει στους 11 με 10 επίσης ριμπάουντ.



Σανς - Κλίπερς 110-115

Το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς βέβαια έλαβε χώρα στο Φοίνιξ και την αναμέτρηση των Σανς με τους Κλίπερς. Εκεί που η ομάδα του Λος Άντζελες είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Λέοναρντ (38π.) και πήρε μεγάλο διπλό ενόψει της συνέχειας της σειράς. 

«Όσο έχει αυτόν τον Λέοναρντ, θα διαβαίνουν» οι Κλίπερς. Ο Κάουι έκανε μία γεμάτη εμφάνιση στο Game 1 στην Αριζόνα (38 πόντους με 10/19 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 9/10 βολές, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ) και συνεισέφερε τα μέγιστα για να έρθει το break. Για τους νικητές που παρότι βρέθηκαν πίσω με 8 (78-70) πριν το τέλος της τρίτης περίοδου, επέστρεψαν, οι Γκόρντον (19π.), Πάουελ (14π.), Ζούμπατς (12π.) και Μαν (10π.) βοήθησαν τον «Klaw» στο σκοράρισμα. Καθοριστικός για τις άμυνές του στο φινάλε και την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ήταν ο άστοχος κατά τα άλλα (3/19 εντός πεδιάς), Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Για τους ηττημένους που δεν βρήκαν πόντους από τον πάγκο τους (100 από τους 110 προήλθαν από τους starters), ο Ντουράντ άγγιξε το triple-double (27π., 11 ασίστ και 9 ριμπάουντ), με τον Μπούκερ να ακολουθεί με 26, τον Κρεγκ με 22 πόντους, τον Έιτον με 18 πόντους αλλά και 8 ριμπάουντ και τον Κρις Πολ με μόλις 7 πόντους αλλά 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Νάγκετς - Τίμπεργουλβς 109-80
Μπακς - Χιτ 117-130
Σανς - Κλίπερς 110-115
Γκρίζλις - Λέικερς 112-128

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0