Basket Talk

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Ετοιμάζει βιβλίο για την εμπειρία της στις φυλακές της Ρωσίας

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Ετοιμάζει βιβλίο για την εμπειρία της στις φυλακές της Ρωσίας

Έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της στις ρωσικές φυλακές είναι η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, που γράφει βιβλίο γι’ αυτή την σκοτεινή περίοδο της ζωής της.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η 32χρονη Μπρίτνεϊ ταξίδεψε στην Ρωσία, όπως συχνά συνήθιζε στην off season του WNBA, όπου και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας για κατοχή ναρκωτικών. Η Γκρίνερ όπως και πολλοί Αμερικανοί επαγγελματίες αθλητές επισκέπτονται την Ρωσία όταν σταματάει το πρωτάθλημά τους προκειμένου να αγωνιστούν για τις εγχώριες ομάδες εκείνο το διάστημα μιας και οι μισθοί είναι πιο ικανοποιητικοί.

Έτσι λοιπόν, συνέβη με την σέντερ των Φοίνιξ Μέρκιουρι που αποφάσισε να ταξιδέψει για λογαριασμό της Εκατερίνμπουργκ, της ρωσικής ομάδας για την οποία παίζει από το 2014. Συνελήφθη για κατοχή ελαίου κάνναβης και κρατήθηκε στην φυλακή για δέκα ολόκληρους μήνες, γεγονός που συνέπεσε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις τεταμένες σχέσεις με την Αμερική.

brit.jpg

«Ο κύριος λόγος που ταξίδεψα στη Ρωσία για δουλειά εκείνη την ημέρα ήταν επειδή ήθελα να κάνω περήφανη τη γυναίκα, την οικογένειά μου και τους συμπαίκτες μου. Μετά από 10 απίστευτα απαιτητικούς μήνες κράτησης, είμαι ευγνώμων που διασώθηκα και είμαι σπίτι. Οι αναγνώστες θα ακούσουν την ιστορία μου και θα καταλάβουν γιατί είμαι τόσο ευγνώμων για την έκρηξη υποστήριξης που έλαβα απ’ όλον τον κόσμο», δήλωσε η Γκρίνερ.

Τέσσερεις μήνες αφού επέστρεψε σώα και αβλαβής στην πατρίδα της, μετά από ανταλλαγή κρατουμένων με τον Ρώσο ισοβίτη στις ΗΠΑ Βίκτορ Μπουτ, αποφάσισε να μοιραστεί την δύσκολη εμπειρία της παράνομης κράτησής της ρίχνοντας φως παράλληλα και σε άλλες παρόμοιες ιστορίες όπως του δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς που κατηγορείται για κατασκοπεία.

Η Γκρίνερ πάντως συνεχίζει κανονικά τη ζωή της και πρόσφατα υπέγραψε εκ νέου με την ομάδα της στο WNBA, τους Φοίνιξ Μέρκιουρι, και σύντομα θα αρχίσει να προετοιμάζεται με την ομάδα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0