Basket Talk

Παρτιζάν – Παναθηναϊκός 83-81: «Λύγισε» στο φινάλε και ολοκλήρωσε με ήττα την παρουσία του στη φετινή EuroLeague (video)

Παρτιζάν – Παναθηναϊκός 83-81: «Λύγισε» στο φινάλε και ολοκλήρωσε με ήττα την παρουσία του στη φετινή EuroLeague (video)

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα σταθερά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο στο φινάλε η Παρτιζάν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και με μεγάλο τρίποντο του Νάναλι να επικρατήσει τελικά με 83-81. Ολοκληρώθηκε έτσι η παρουσία των «πρασίνων» στη φετινή EuroLeague και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για 35 λεπτά στο Βελιγράδι, κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, φτάνοντας ακόμα και στο +11 στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, αλλά είδε την Παρτιζάν να επιστρέφει και να είναι εκείνη τελικά που παίρνει τη νίκη με 83-81.

Ο Νάναλι ήταν αυτός που ευστόχησε σε τρίποντο στα 32’’ πριν το τέλος για να δώσει το προβάδισμα στους Σέρβους, με τον Μπέικον να μην μπορεί να βρει στόχο στην τελευταία επίθεση για να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Έτσι, με το πέρας και της 34ης αγωνιστικής, η παρουσία των «πρασίνων» ολοκληρώθηκε στη φετινή EuroLeague και πλέον στρέφονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο «χτίσιμο» της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Το ματς

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ καλά στο παρκέ και πριν τη συμπλήρωση των τριών πρώτων λεπτών, βρέθηκαν μπροστά με 8-4. Το άμεσο τάιμ-άουτ του Ομπράντοβιτς συνέφερε κάπως τους Σέρβους, που ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και το 8ο λεπτό.

Τότε ο Παναθηναϊκός, με ένα σερί 9-0, μετέτρεψε το 18-17 σε 18-26 και βρέθηκε με προβάδισμα οκτώ πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ήταν καταιγιστικοί και στο 15’ είχαν αποκτήσει… αέρα 18 πόντων (20-38)! Η αντίδραση από την πλευρά της Παρτιζάν δεν άργησε να έρθει, καθώς με δικός της 10-0 έως το 17’, μείωσε αρχικά σε μονοψήφια διαφορά (30-38), για να πάει τελικά στα αποδυτήρια ούσα πίσω με έξι πόντους (39-45).

Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση… αναπνοής (45-46) στο 23’, αλλά οι «πράσινοι» βρήκαν τα πατήματά τους και διατηρούνταν σταθερά σε θέση οδηγού. Ο Μπέικον ήταν εκπληκτικός στο τρίτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας 11 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +8 κατά την έναρξη του τελευταίου μέρους του παιχνιδιού.

Εκεί, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και μάλιστα έφτασε για άλλη μία φορά στο ματς σε διψήφια επίπεδα (60-71 στο 32’). Η Παρτιζάν «έτρεξε» εκ νέου ένα σερί 7-0, για μειώσει στους τέσσερις (67-71) 6’50’’ πριν το τέλος και πέρασε μάλιστα μπροστά με 76-75 στα 3’25’’. Ο Πονίτκα με δύο εύστοχες βολές έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στα 1’17’’ (80-81), αλλά ο Νάναλι ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο στα 32’’, έκανε το 83-81 και έδωσε τη νίκη στους Σέρβους, με τον Μπέικον να αστοχεί σε κάρφωμα στο φινάλε και να μην μπορεί να οδηγήσει το ματς στην παράταση.


Τα δεκάλεπτα:
18-26, 39-45, 58-66, 83-81

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0