Basket Talk

Euroleague Round 34: Η Ζάλγκιρις συμπλήρωσε το παζλ των play off

Euroleague Round 34: Η Ζάλγκιρις συμπλήρωσε το παζλ των play off
Τελευταία μέρα αγωνιστικής δράσης στην κανονική διάρκεια της Euroleague με τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play off να είναι η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη όπως προέκυψε από τα σημερινά ματς.

Αναντολού Εφές – Μονακό 87-72

Έναρξη στην σημερινή βραδιά έκανε η Εφές ούσα και μαθηματικά εκτός 8άδας στην φετινή Euroleague και θέλοντας να κάνει ένα χαρούμενο κλείσιμο στην σεζόν, φιλοξένησε τη Μονακό που έχει «κλειδώσει» την 4η θέση και θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στα play off.

Μ΄ ένα δυνατό σερί 9-0 ξεκίνησε η Εφές με τον «ζεστό» Άντε Ζίζιτς που ενθουσίασε το κοινό και με το εντυπωσιακό του κάρφωμα αναγκάζοντας τη Μονακό να καλέσει γρήγορα τάιμ άουτ. Ο Γιοάν Μακουντού έβαλε τους πρώτους του πόντους για να μειώσει τη διαφορά στους 7 για το 23-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μονακό έδειξε ένα θετικό πρόσημο πλησιάζοντας στο τρίποντο την ομάδα του κόουτς Αταμάν. Ο Τίμπορ Πλάις όμως έκανε ό,τι ήθελε στο ζωγραφιστό δίνοντας λίγο… αέρα στην ομάδα του λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο Ομπράντοβιτς τόνισε πως ήθελε οι παίκτες του να ξεκινήσουν πιο δυναμικά κατά το δεύτερο μέρος κι έτσι κι έγινε με τη Μονακό να παίρνει για πρώτη φορά προβάδισμα στο ματς δια χειρός Ντόντα Χαλ. Το «όνειρο» διήρκησε λίγο για τους φιλοξενούμενους με τους Μπράιαντ και Μίσιτς (των 3.000 πόντων στην Ευρωλίγκα) να το «διαλύουν» γρήγορα και να παίρνουν διψήφια διαφορά (67-57) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Διτηρώντας τη διψήφια διαφορά και χαλαρώνοντας τον ρυθμό της η Εφές έκλεισε με θετικό πρόσημο την σεζόν κάνοντας μία μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 33-29, 67-57, 87-72

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 85-71

Fts3vDmWIAApyPE.jpg

Οι γηπεδούχοι έψαχναν την εντός έδρας νίκη τους και τη βρήκαν κόντρα στην Βαλένθια στο Παλάου Μπλαουγκράνα για να «κλειδώσουν τη δεύτερη θέση στα play off της Euroleague.

Η Μπαρτσελόνα έκανε την έναρξη μ’ ένα σερί 9-0 με τον πολύτιμο Νίκολα Μίροτιτς. Η Βαλένθια δεν πτοήθηκε και με τους Τζάρεντ Χάρπερ και Κρις Τζόουνς πίεσε την ομάδα τους Σαράουνας Γιασικεβίτσιους φτάνοντας στον πόντο (13-12). Με τον Μίροτιτς όμως να έχει πάρει «φωτιά», η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με διψήφια διαφορά (22-12).

Αργό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στην δεύτερη περίοδο με τους γηπεδούχους να… φορτσάρουν λίγο πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τα τρίποντα των Τόμας Σατοράνσκι και Άλεξ Αμπρίνες. Αυτό πάλι δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τους φιλοξενούμενους με τον Χάρπερ να βρίσκει λύσεις και να σπάει την άμυνα της Μπαρτσελόνα (51-46).

Κατά το δεύτερο μέρος τα λάθη στα οποία υπέπεσε η Βαλένθια έδωσαν ξανά «αέρα» στη Μπαρτσελόνα (56-48) με την βοήθεια του Γιαν Βέσελι. Όσες φορές κι αν οι φιλοξενούμενοι έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν ή να κάνουν την ανατροπή, οι «Μπλαουγκράνα» έχουν βρει τον τρόπο να τους εμποδίσουν.

Ακόμα κι αν η Μπαρτσελόνα σκόραρε ένα μόλις καλάθι στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, διατήρησε τα ηνία του αγώνα και γιόρτασε την τελευταία της νίκη στην κανονική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 51-46, 72-61, 85-71

Μπάγερν – Ζάλγκιρις 80-83

Fts6Lo6XgAEyiFS.jpg

Απεγνωσμένα αναζητούσε τη νίκη η Ζάλγκιρις για να βρεθεί στην πολυπόθητη 8άδα των play off με φόντο το Final Four που διοργανώνει και το πέτυχε στο Μόναχο!

Αμυντικό το ξεκίνημα του αγώνα με πολλή πίεση και για τις δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλούς οπαδούς στο πλευρό τους για στήριξη. Η Μπάγερν δεν έκανε τα πράγματα απλά για την ομάδα του κόουτς Μακσβίτις που τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο μ’ ένα πολύ μικρό προβάδισμα (18-19) λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του Ρόλαντς Σμίτς.



Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο πριν την ανάπαυλα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι - χέρι στο σκοράρισμα. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έβαζε συνεχώς... δύσκολα στους γηπεδούχους, όμως ο Κόρει Ουόλντεν ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του Τρινκιέρι με προβάδισμα τεσσάρων πόντων στα αποδυτήρια.
Όπως μπήκε στην αρχή του ματς, μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Ζάλγκιρις με σουτ από τα 6,75 του Σμιτς. Μ' ένα σερι 0-7 οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν σταθερά μπροστά φτάνοντας τη διαφορά στους 6 πόντους (40-46), η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την στιγμή στο ματς. Με αποτελεσματικές άμυνες κρατούσε τη Μπάγερν σε απόσταση, όμως ο Κάσιους Ουίνστον με 4 γρήγορους πόντους... έσωσε την ομάδα του και την έφτασε και στην ισοφάριση (58-58).



Σε... θρίλερ εξελίχθηκε η τελευταία περίοδος με τον Όγκνιεν Γιάραμαζ να φέρνει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ (65-64) και την Ζάλγκιρις με τον Έντγκαρας Ουλάνοβας να το ανατρέπει ξανά 68-73, μόλις 3' πριν το τέλος. Ο Λεκαβίτσιους που έκανε τρομερό παιχνίδι βγήκε μπροστά δίνοντας προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα του (68-78). Ο Ουόλντεν με τον Ομπστ λίγο έλειψε να... τρομάξουν το team του Μακσβίτις φτάνοντας το ματς στον πόντο, όμως η Ζάλγκιρις πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση στα play off της φετινής Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 38-34, 47-51, 80-83

Δείτε τα στατιστικά των αγώνων εδώ:

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0