Basket Talk

Ευρωλίγκα: Παραβίαση FFP από τον Παναθηναϊκό, αφαίρεση δύο νικών και χρηματικό πρόστιμο η ποινή

Ευρωλίγκα: Παραβίαση FFP από τον Παναθηναϊκό, αφαίρεση δύο νικών και χρηματικό πρόστιμο η ποινή

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα με ποινή αφαίρεσης δύο νικών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο εξαιτίας παραβιάσεων στους κανονισμούς του FFP.

Σύμφωνα με αυτή, το «τριφύλλι» καλείται να πληρώσει ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ θα του αφαιρεθούν δύο νίκες από τη κανονική διάρκεια της φετινής σεζόν (2022-23).

Κύκλοι της ΚΑΕ υποστηρίζουν ότι οι παραβιάσεις αφορούν την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, κατά την οποία δεν υπήρχαν έσοδα. Πιο συγκεκριμένα, για υπέρβαση της μετοχικής συνεισφοράς στον σύλλογο εκείνο το διάστημα, δηλάδη ότι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαζε περισσότερα χρήματα στην ομάδα από όσα προβλέπουν οι κανονισμοί του FFP.

Μάλιστα, η εν λόγω τιμωρία από την Ευρωλίγκα καθορίστηκε σε συνεννόηση με το «τριφύλλι» και όπως αναφέρουν από την ομάδα, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε θέση στα playoffs δεν θα συναινούσαν σε καμία περίπτωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός και η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έφτασαν σε συμβιβασμό που επιβάλλει στον ελληνικό σύλλογο τόσο αθλητικές όσο και οικονομικές κυρώσεις βάσει του άρθρου 7 και άρθρου 8 των κανονισμών του FSFPR και του άρθρου 60 του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague Basketball. Η αθλητική κύρωση συνίσταται σε αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο στην κατάταξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης είναι μια επιτροπή που ελέγχει την οικονομική απόδοση των συλλόγων και τη συμμόρφωσή τους με τους σχετικούς κανονισμούς.

Κατά την επιβολή της κύρωσης, η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης αξιολόγησε θετικά τη συνεργασία και τη διαφάνεια του συλλόγου κατά τη διαδικασία εξέτασης.

Η αθλητική κύρωση, με αφαίρεση δύο νικών, θα εφαρμοστεί στην τελική βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 της EuroLeague και δεν θα έχει άμεση επίδραση σε καμία αντίπαλη ομάδα ούτε σε ατομικά και ομαδικά στατιστικά ή ρεκόρ».

Μετά από αυτή την απόφαση ο Παναθηναϊκός πέφτει στην προ-τελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 9-22, λίγο πριν αντιμετωπίσει την Παρτίζαν για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0