Basket Talk

EuroLeague, Ολυμπιακός: Η «κατάρα» του πρωτοπόρου!

EuroLeague, Ολυμπιακός: Η «κατάρα» του πρωτοπόρου!

Με ιδανικό τρόπο έκλεισε ο Ολυμπιακός την κανονική περίοδο μιας ευρωπαϊκής σεζόν που θα ‘χει να θυμάται, με το βλέμμα πλέον να στρέφεται στις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Οι Πειραιώτες έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού του «μαραθωνίου» και ευελπιστούν πως θα γίνουν η πρώτη ομάδα από αρχής καταβολής του round robin συστήματος που θα στεφθεί και πρωταθλήτρια.

Πολλά ή και τίποτα έχει πετύχει έως τώρα στην ευρωπαϊκή του σεζόν ο Ολυμπιακός καθώς όπως συχνά λέγεται, «ο φίλος ενός οργανισμού είναι το αποτέλεσμα». Οι Πειραιώτες τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κοιτάζει τις υπόλοιπες από την υψηλότερη κορυφή.

Είναι σημαντικό το επίτευγμα αυτό; Φυσικά, είναι η απάντηση μιας και έχει ιστορική σημασία. Άλλωστε, δεν τερμάτισε πρώτος σε έναν αγώνα σπριντ αλλά σε ένα «μαραθώνιο» 34 στροφών και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Από την άλλη ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος να μη σημαίνει τίποτα απολύτως.

Το BN Sports λοιπόν έψαξε και βρήκε τις πορείες των πρωτοπόρων της κανονικής περιόδου στη συνέχεια της διοργάνωσης. Εκεί δηλαδή που… σφίγγουν τα γάλατα και τα περιθώρια λάθους εκμηδενίζονται. Και το αποτέλεσμα αποδεικνύουν περίτρανα την κλισέ φράση που ακούστηκε από το στόμα των περισσοτέρων στα πέριξ των αποδυτηρίων του ΣΕΦ. «Η πραγματική EuroLeague τώρα ξεκινά».
5861903.jpg

Η παραπάνω φράση έρχεται να «κουμπώσει» ιδανικά με τα όσα δείχνει η παράδοση. Και αυτή, όσο παράδοξο και αν φαίνεται, δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μεγάλο στόχο που φυσικά δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου στο Κάουνας. Και αυτό διότι καμία ομάδα από αυτές που κατέλαβαν την πρωτιά αυτά τα πέντε χρόνια ύπαρξης του round robin συστήματος (2016-17 και μετά με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20 που δεν ολοκληρώθηκε), δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια. Οι περισσότερες δε, περιορίζονται στη διεκδίκηση της… άχαρης 3ης θέσης και συνήθως το κατακτούν ούτε αυτή. Είθε λοιπόν ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα να γίνει η πρώτη

 

Πιο αναλυτικά τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα:

Σεζόν

Ομάδα στο… ρετιρέ

Θέση

Πρωταθλήτρια

2022-23

Ολυμπιακός

?

?

2021-22

Μπαρτσελόνα

3η

Εφές Ανατολού

2020-21

Μπαρτσελόνα

2η

Εφές Ανατολού

2018-19

Φενέρμπαχτσε

4η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2017-18

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

4η

Ρεάλ Μαδρίτης

2016-17

Ρεάλ Μαδρίτης

4η

Φενέρμπαχτσε


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0