Basket Talk

Ιδιοκτήτης Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς - Θα απευθυνθούμε στην FIBA»

Ιδιοκτήτης Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς - Θα απευθυνθούμε στην FIBA»

Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Εγιάλ Τσόμσκι, τόνισε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα χαρτιά, κάνοντας λόγο για σκηνικά που θύμιζαν πόλεμο και όχι αγώνα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει τη σειρά με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στα προημιτελικά του BCL στο 1-1 και να την οδηγήσει σε τρίτο παιχνίδι, ωστόσο η αναμέτρηση «στιγματίστηκε» από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου από το Ισραήλ, Εγιάλ Τσόμσκι, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Ισραήλ «One.co.il», επεσήμανε την πρόθεσή του να απευθυνθούν στην FIBA, προκειμένου να διεκδικήσουν το ματς στα χαρτιά, ενώ έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Νιώθω πολύ άσχημα, το παιχνίδι έχασε την αθλητική του αξία από νωρίς. Είχες μια αίσθηση λες και ήσουν σε μάχη, κάθε λίγα δευτερόλεπτα υπήρχαν εκρήξεις που ταρακουνούσαν το γήπεδο. Ήταν απόλυτο χάος, νόμιζες ότι ήσουν σε πόλεμο και όχι σε αγώνα. Από θαύμα δεν είχαμε τραυματίες ή ακόμη και νεκρούς. Φοβήθηκα για τις ζωές των φιλάθλων, αυτό ήταν το μόνο που με έμοιαζε στη διάρκεια του αγώνα και τίποτε άλλο. Είδα μητέρες να προστατεύουν τα παιδιά τους και πατέρες να κρύβουν τα παιδιά τους στις τουαλέτες. Ένιωθα ότι δεν είχε κανένα νόημα το ίδιο το ματς, παρά μόνο να φύγουμε ασφαλείς από εκεί.»

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας του τόνισε: «Ναι, αλλά μας εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε κίνδυνο να δεχτούν επίθεση οι φίλαθλοί μας, οπότε εγκαταλείψαμε αυτή τη σκέψη. Μου είπαν πως υπήρχε φόβος για λιντσάρισμα και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσες να αγνοήσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με ανθρώπους της FIBA και τους διαιτητές».

Για το αν τα επεισόδια επηρέασαν τους παίκτες: «Προφανώς. Ο καθένας επηρεάζεται όταν υπάρχει τέτοια αναταραχή και τόσες διακοπές. Επίσης είχαμε άθλια διαιτησία. Απλώς θέλαμε να τελειώσει το ματς. Κατηγορηθήκαμε για προκλήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Ο αγώνας έχασε τη σημασία του».

Σχετικά με το αν θα απευθυνθεί στη FIBA για τα όσα έγιναν στα Άνω Λιόσια: «Φυσικά θα απευθυνθούμε στην FIBA και θα το παλέψουμε. Δεν υπήρχε καμία αθλητική αξία σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει νόημα να έρχονται φίλαθλοι σε ένα γήπεδο και να κινδυνεύει η ζωή τους. Είναι καταστάσεις που δεν μπορεί να συμβαίνουν. Θα ενεργήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα, αξίζουμε 100% να μας δοθεί το παιχνίδι στα χαρτιά!. Ήταν σαν τρομοκρατική επίθεση. Όταν πετάνε πέτρες σε παιδιά ή φωτοβολίδες βάζουν φωτιά στα ρούχα ανθρώπων, πρέπει να τελειώνει ένα παιχνίδι. Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία».

Ενώ για το τρίτο ματς της σειράς είπε: «Το κοινό μας έχει το πιο αθλητικό πνεύμα σε όλο το Ισραήλ. Θα μας στηρίξουν, θα γεμίσουν το γήπεδο και θα νικήσουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0