Basket Talk

Basket League: Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία για την κανονική περίοδο! (video)

Basket League: Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία για την κανονική περίοδο! (video)

Η κανονική διάρκεια της Basket League ολοκληρώθηκε και το BN Sports δίνει τα δικά του… Όσκαρ σε επτά ξεχωριστές κατηγορίες. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Σχετικά Άρθρα

Μετά και την απόφαση του ΑΣΑΕΔ - για την προσφυγή του Άρη ως προς την τύχη του αγώνα με το Περιστέρι - οριστικοποιήθηκε η βαθμολογία της Basket League μετά το πέρας των 22 στροφών της κανονικής διάρκειας. Ένα κυρίως μενού το οποίο εξελίχθηκε σε… τεσσάρων ταχυτήτων με το ενδιαφέρον των θεατών να φθίνει ολοένα και περισσότερο.

Όπως και να ‘χει, η 31η έκδοση της κανονικής περιόδου της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ επί επαγγελματικής αφετηρίας (1992-93) ανήκει πλέον στα… βιβλία της ιστορίας. Και εν αναμονή της έναρξης των play off, το BN Sports δίνει τα δικά του «χρυσά σφαιρίδια». Επιλέγει τους διακριθέντες σε επτά διαφορετικές κατηγορίες υπό τη δική του οπτική, στηριζόμενη πάντα στα πεπραγμένα των πρωταγωνιστών.

MVP: Σάσα Βεζένκοφ (Ολυμπιακός)

Μπρος στο επικείμενο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «γηραιάς ηπείρου», η διάκριση εντός των τειχών μπορεί να φαντάζει μικρή. Αλλά δεν είναι. Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού, ήταν με διαφορά από το δεύτερο ο κορυφαίος της κανονικής διάρκειας της Basket League, απέχοντας κάτι παραπάνω από 40 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (430 PIR) από τον ακόλουθό του, Μίρο Μπίλαν (389).

Εκτός των άλλων αποτέλεσε και τον τέταρτο κορυφαίο σκόρερ της λίγκας, όντας καθοριστικός τόσο στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, όσο και στην… παγίδα του Κολοσσού στη Ρόδο, όταν ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο με δικό του buzzer beater.

Πιο βελτιωμένος παίκτης: Βασίλης Τολιόπουλος (Άρης)

Ένας Τολιόπουλος να τον… πιεις στο ποτήρι ήταν αυτός της κανονικής περιόδου (αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα ανάμεσα στην 15η και 19η Αγωνιστική). Ο 27χρονος Έλληνας γκαρντ αφού πήγε να κερδίσει μόνος του το 3ο Περιστέρι στις αρχές τις σεζόν και ανάγκασε κοτζάμ Σπανούλη να τον εκθειάσει, απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει τον νέο ηγέτη του Άρη.

Ο ενίοτε… φονικός clutch σουτέρ στο δεύτερο πέρασμά του από τον «Αυτοκράτορα» και το απαιτητικό Αλεξάνδρειο, ανέβασε κατακόρυφα τα νούμερά του (από 6.3 πόντους κατά μέσο όρο με τον ΠΑΟΚ πέρυσι, 13.6 την τρέχουσα περίοδο με τον συμπολίτη) και έκανε τους «κίτρινους» να υπερηφανεύονται ξανά για έναν γηγενή παίκτη που αγωνίζεται με τα χρώματά τους.

Κορυφαίος Ξένος: Σάβιον Φλαγκ (Λαύριο)

Με ένα απίστευτο ντεμαράζ και εκεί που μετά από τις 8 πρώτες στροφές φάνταζε σχεδόν… ακατόρθωτο να προλάβει το «τρένο» της παραμονής, εν τέλει το Λαύριο όχι μόνο τα κατάφερε αλλά εξασφάλισε και την… αυριανή του μέρα στη μεγάλη κατηγορία δύο στροφές πριν το φινάλε. Στην προσπάθεια αυτή, οι φιναλίστ των τελικών προ διετίας, είχαν προς τέρψη τους, τον Σάβιον Φλαγκ στις τάξεις τους.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην Ευρώπη 24χρονος φόργουορντ, ήταν σταθερός και άκρως καθοριστικός στην επίτευξη του στόχου της παραμονής του Λαυρίου, μετρώντας περί τους 14.5 πόντους ανά παιχνίδι και μαζεύοντας 7.2 ριμπάουντ. Λόγω ηλικίας αλλά και ταχύτατης προσαρμογής στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κέρδισε στο… σπριντ τον Μίρο Μπίλαν.

Ρούκι: Καλαϊτζάκης Αλέξανδρος (Καρδίτσα)

Τα περιθώρια εξαιρετικά στενά και οι επιλογές ακόμα λιγότερες. Η πρώτη σκέψη για την κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου ήταν ο Βαγγέλης Ζούγρης του Περιστερίου που έκανε όλη την Ελλάδα (όση παρακολουθεί εν πάσει περιπτωσή) μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να ασχοληθεί μαζί του. Ο 18χρονος «Πρίγκιπας της Δυτικής όχθης» όμως δεν είναι ρούκι και για το λόγο αυτό επιλέγεται ο Αλέξανδρος Καλαϊτζάκης..

Ο μικρός αδερφός των αθλητών του Παναθηναϊκού (ετών 20), έκανε τα πρώτα του βήματα στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα της «νεοφώτιστης» Καρδίτσας και έδειξε κάποια καλά δείγματα γραφής στους 7 αγώνες που πήρε χρόνο συμμετοχής.
933e81a6-kalaitzakisbros_karditsa_panathinaikos_1.jpg

Προπονητής: Βασίλης Σπανούλης (Περιστέρι)

Ούτως ή άλλως το εγχείρημα αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία και ως τέτοιο εξελίχθηκε. Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη τερμάτισε πίσω από τους «δύο αιωνίους», από τους οποίους έχασε δύο φορές στην τελευταία επίθεση και κέρδισε την τρίτη, στην αυλαία με τον Παναθηναϊκό.

Ένας παθιασμένος Kill-Bill με κοστούμι, το ξεκίνημα του οποίου αφήνει ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τον επίλογο της κανονικής περιόδου. «Για εμάς το να βγούμε στην τρίτη θέση είναι σαν να έχουμε πάρει το δικό μας πρωτάθλημα».

Κορυφαία πεντάδα: Χαντς – Ντένμον – Φλαγκ – Βεζένκοφ – Μπίλαν

Εδώ το… πηγάδι απέκτησε απότομα βάθος και οι επιλογές αυξήθηκαν, ειδικά όσον αφορά την περιφέρεια και τους διακριθέντες αυτής. Ως προς τον… κουμανταδόρο της καλύτερης πεντάδας επιλέγεται ο δεύτερος σκόρερ της λίγκας (16.4 ανά ματς). Ο Τζέιλεν Χαντς του ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός και χάρις τον νεαρό της ηλικίας του και την κάπως πιο… αντιτουριστική ματιά, επιλέχθηκε έναντι των εξαιρετικών αλλά «μπαρουτοκαπνισμένων» Πάρις Λι, Τόμας Ουόκαπ και Σιλβέν Φρανσίκσο.

Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ τοποθετείται ο πρώτος σκόρερ και 3ος σε κλεψίματα, Μάρκους Ντένμον που δείχνει να έχει βρει την… Ιθάκη του υπό τις οδηγίες του Σπανούλη.

Στη θέση «3» φυσικά ο Φλαγκ του Λαυρίου ενώ πάουερ φόργουρντ ο πολυτιμότερος της κανονικής διάρκειας, Σάσα Βεζένκοφ. Κάτω από τη ρακέτα, ο «πύργος» των Περιστεριωτών και κορυφαίος ριμπάουντερ, ο πολύπειρος Μίρο Μπίλαν.

Καλύτερος αμυντικός: Νέιτ Ρένφρο (ΠΑΟΚ)

Τα… Όσκαρ του BN Sports ολοκληρώνονται με τον κορυφαίο στην άμυνα. Εκεί που λένε ότι κρίνονται τα ματς. Αν λοιπόν έπρεπε να παίξεις καθαρή άμυνα για να πάρεις ένα παιχνίδι, ποιος θα ήταν εκείνος που θα «έριχνες» πάνω στον κορυφαίο παίκτη του αντιπάλου;

Ρητορική φυσικά η ερώτηση μιας και δεν μπορούν, λόγω ύψους, οι παίκτες να μαρκάρουν σε όλες τις θέσεις όμως σίγουρα στην κορυφαία αμυντική πεντάδα της ειδικής αυτής συνθήκης και μετά από αυτές τις 22 στροφές της Basket League, θα βρίσκονταν σε αυτή οι Ρένφρο και Ουόκαπ-Λι στα γκαρντ. Επιλέγεται παρόλα αυτά ο 26χρονος Αμερικανός του «δικεφάλου» με τη γεμάτη στατιστική και την ατομική διάκριση του MVP της τελευταίας αγωνιστικής.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0