Basket Talk

NBA: Ξέσπασε ο Πόποβιτς για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε τους νομοθέτες «δειλούς και εγωιστές»

NBA:  Ξέσπασε ο Πόποβιτς για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε τους νομοθέτες «δειλούς και εγωιστές»

Ο κορυφαίος προπονητής , Γκρεγκ Πόποβιτς, αφιέρωσε εννέα λεπτά από τη συνέντευξη τύπου του με σκοπό να μιλήσει για την οπλοκατοχή και την ευθύνη των νομοθετών σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, εκμεταλλεύτηκε την τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τη σεζόν 2022/23, ώστε να μιλήσει για ένα ιδιαίτερα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που αφορά την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

Ο Πόποβιτς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους νομοθέτες της πολιτείας τους οποίους χαρακτήρισε «δειλούς και εγωιστές». Παράλληλα ξέσπασε κατά της Ρεπουμπλικανής Μάρσα Μπλάκμπερν,  εξαιτίας της ανούσιας επιστολής της μετά τον θάνατο τριών παιδιών και δύο ενηλίκων σε δημοτικό σχολείο του Νάσβιλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκρεγκ Πόποβιτς:

«Αναρωτιέμαι, επειδή έχουμε έναν Κυβερνήτη, τον Αντικυβερνήτη και τον Εισαγγελέα που έκαναν πιο εύκολη την απόκτηση όπλων. Αυτή ήταν η απάντηση στις δολοφονίες των παιδιών μας. Σκέφτηκε ότι ίσως είναι μία περίεργη απόφαση. Αλλά είναι δική μου σκέψη»

«Έχουμε την απομάκρυνση δύο μαύρων στο Τενεσί (σ.σ.: διαμαρτυρήθηκαν για το νόμο υπέρ της οπλοκατοχής) από ένα σωρό ανθρώπων, οι οποίοι κατά βάθος θα ήθελαν να επιστρέψουμε στην εποχή του Τζιμ Κρόου (σ.σ.: ο νομοθέτης που είναι υπεύθυνος για τις φυλετικές διακρίσεις). Και αυτό που έκαναν είναι μία καλή αρχή. Ξεπερνάει το όριο της κατανόησης. Και γιατί ακριβώς είναι ένοχοι; Επειδή διαμαρτυρήθηκαν; Η Αμερική δεν είναι αυτό που νομίζαμε ότι ήταν. Άλλαξε»

«Δεν πίστευα αυτό που άκουσα και το σημείωσα. "Το γραφείο μου είναι σε επαφή με την Ομοσπονδιακή, Πολιτειακή και τοπική αρχή και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε". Σε τι να βοηθήσουν; Είναι νεκροί! Με τι θα τους βοηθήσεις

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0