Basket Talk

NBA: Το BN Sports δίνει τα δικά του βραβεία κανονικής περιόδου

NBA: Το BN Sports δίνει τα δικά του βραβεία κανονικής περιόδου

Το BN Sports απονέμει τα δικά του βραβεία στο NBA τώρα που η κανονική περίοδος έφτασε στο τέλος της και δίνει την θέση της στη «μάχη» των play off.

Στα βιβλία της ιστορίας ανήκει πλέον η κανονική περίοδος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Στο μεγάλο δίλημμα Γιόκιτς εναντίον Εμπίντ που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, θα δοθεί απάντηση όπως και σε άλλα ερωτήματα για τα φετινά βραβεία της σεζόν.

Πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς: Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς)

Σε «μάχη» σώμα με σώμα μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου έχει εξελιχθεί το βραβείο MVP. Το πρόσφατο ματς του Τζοέλ Εμπίντ σφραγίστηκε με τους 52 πόντους (από τους 103 συνολικά της ομάδας) του Καμερουνέζου αυξάνοντας τις πιθανότητες του για το βραβείο. Για ακόμη μια χρονιά όμως, ο «Τζόκερ» υπήρξε καθοριστικός για το Ντένβερ έχοντας μέσο όρο σχεδόν triple double (29 συνολικά φέτος)  με 24.5 πόντους, 11.8 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ ανά παιχνίδι με 63.8% ποσοστό ευστοχίας.

Ρούκι της χρονιάς: Πάολο Μπανκέρο (Ορλάντο Μάτζικ)

Σε αντίθεση με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ο ρούκι της σεζόν είναι ξεκάθαρο ότι θα πάει στα χέρια του Πάολο Μπανκέρο. Το Νο 1 pick του ντραφτ του 2022 έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο παρκέ. Ο 20χρονος που έχει μέσο όρο 20 πόντους 6,9 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ παίζει εξαιρετικό μπάσκετ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά με τόση σταθερότητα.

Αμυντικός της χρονιάς: Μπρουκ Λόπεζ (Μιλγουόκι Μπακς)

Δύσκολη ήταν η επιλογή σε αυτή την κατηγορία μιας και πολλοί παίκτες έχουν αποδειχθεί καθοριστικοί όπως ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ του Μέμφις. Η πρώτη θέση και το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το NBA ανήκει στους Μπακς γι’ αυτό και η υπόθεση του Μπρουκ Λόπεζ είναι η απ’ ότι φαίνεται και η επικρατέστερη. Έχοντας την καλύτερη αμυντική βαθμολογία (109.3) και με 2,5 μπλοκ και 0.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι είναι αυτός που αξίζει να λάβει το βραβείο.

Καλύτερος έκτος παίκτης: Ιμμάνουελ Κουίκλεϊ (Νιου Γιορκ Νικς)

Ο παίκτης που επιδρά περισσότερο στην ομάδα ενώ έρχεται από τον πάγκο είναι ο Ιμμάνουελ Κουίκλεϊ. Η δυναμικότητα και η εκπληκτική αμυντική λειτουργία του παίκτη των Νικς που δέχονται σχεδόν 12 πόντους λιγότερους όταν εκείνος είναι στο παρκέ τον φέρνουν πρώτο στην προτίμησή μας.

Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς: Σέι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)

Άλλο ένα δίλημμα που καλείται να βρει απάντηση είναι αυτό του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Λάουρι Μάρκανεν ή Σέι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ; Η δική μας απάντηση είναι ο Καναδός σταρ της Οκλαχόμα με τους 31.4 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ ανά παιχνίδι ενώ ανήκει παράλληλα και στους 5 πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε μέσο όρο 24.5 πόντους, 5.9 ασίστ και 5.0 ριμπάουντ.Έτσι σε συνδυασμό με την πιθανότητα εισόδου των Θάντερ στα play off ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Ο «Κλατς» παίκτης της χρονιάς: Ντε’ Άαρον Φοξ (Σακραμέντο Κινγκς)

Πρώτη φορά που απονέμεται αυτό το βραβείο στο NBA και η επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Όχι μόνο η κρίση του σε στιγμές που η ομάδα του έχει χρειαστεί τη βοήθειά του, αλλά τα κλατς καλάθια (194) του Ντε’ Άαρον Φοξ των Σακραμέντο Κινγκς ήταν αυτά που συντέλεσαν στην εξαιρετική πορεία της ομάδας (3η θέση) την κανονική περίοδο.

Προπονητής της χρονιάς: Μάικ Μπράουν (Σακραμέντο Κινγκς)

Το επίπεδο των προπονητών στο NBA έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια και το φετινό βραβείο όμως δε θα μπορούσε να το λάβει άλλος από τον Μάικ Μπράουν, που έδωσε τέλος σε 16 χρόνια «ξηρασίας» και αποχής των Σακραμέντο Κινγκς από τα play off.

Καλύτερη 5άδα: Τζρου Χόλιντεϊ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέισον Τέιτουμ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς


ipiccy_image_7.jpg

Για «επιδόρπιο» έχουμε την καλύτερη πεντάδα της φετινής χρονιάς. Ο κορυφαίος γκαρντ που ακούει στο όνομα Τζρου Χόλιντεϊ δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρώτη ομάδα της σεζόν μιας κι έχει «δέσει» απίστευτα με τον Giannis στους Μπακς και μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο ηγέτη. Δίπλα του, ο Ντόνοβαν Μίτσελ από το Κλίβελαντ που έκανε μια από τις καλύτερες πορείες στην καριέρα του σημειώνοντας και το εκπληκτικό ρεκόρ των 71 πόντων. Στην θέση του τρία τοποθετούμε τον Τζέισον Τέιτουμ που είναι καθοριστικός παράγοντας της σταθερότητας των Σέλτικς. Στην καλύτερη 5άδα εννοείται πως ανήκει ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο που οδήγησε τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ ολόκληρης της Λίγκας και φιγουράρει ως υποψήφιος και για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη αλλά και του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς. Τέλος η σύνθεση κλείνει με τον MVP για εμάς, Νίκολα Γιόκιτς με μέσο όρο σχεδόν triple double και με τη μεγαλύτερη επίδραση στην ομάδα του σε όλο το NBA.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0