Basket Talk

Εργκίν Αταμάν: Οι στιγμές που έγινε… Τούρκος! (που δεν είναι και λίγες)

Εργκίν Αταμάν: Οι στιγμές που έγινε… Τούρκος! (που δεν είναι και λίγες)

Με αφορμή την πρόσφατη... αναμπουμπούλα με πρωταγωνιστή τον Τούρκο προπονητή στον αγώνα της Εφές με τη Φενέρμπαχτσε ανατρέξαμε στις πιο πρόσφατες στιγμές που δεν κράτησε την ψυχραιμία του στο γήπεδο.

Έκρηξη Νο 1: Με 36 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Αναντολού Εφές για τις ανάγκες της 33ης αγωνιστικής της φετινής Euroleague, ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν δεν άντεξε να δει την ομάδα του να χάνει και αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Έκρηξη Νο 2: Στις 8 Μαρτίου, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξένησε την Εφές με τον Τούρκο τεχνικό να αποβάλλεται από το ματς μετά από παράπονα του προς τη διαιτησία για λάθος σφυρίγματα. Το κοινό στο Σταρκ Αρένα στόλισε τον Αταμάν με μπόλικα… κοσμητικά επίθετα κατά την έξοδό του από το γήπεδο.

Έκρηξη Νο 3&4: Στις 13 Ιανουαρίου 2022 η Εφές αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα όπου και ηττήθηκε 82-77. Ο Αταμάν μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αποβλήθηκε κάνοντας τον «γύρο του θριάμβου» με χειρονομίες προς τους Καταλανούς που έδειχναν ότι αυτός είναι ο πρωταθλητής.

Ένα μήνα πριν τον συγκεκριμένο αγώνα, η Εφές φιλοξένησε τη Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη από την οποία ηττήθηκε 93-95 με τον Τούρκο τεχνικό να αποβάλλεται για ακόμη μία φορά από αγώνα εξαιτίας των διαμαρτυριών του.

Έκρηξη Νο 5: Στις 19 Αυγούστου του 2022 διεξήχθη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία στο γεμάτο ΟΑΚΑ. Ο Αταμάν αποβλήθηκε, αφού διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα καλάθι που δε μέτρησε και στην συνέχεια «βγήκε» ξανά απ’ τα ρούχα του ζητώντας ένα φάουλ στον Λάρκιν που δε δόθηκε.

Έκρηξη Νο 6: 14 Νοεμβρίου 2022, προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ. Οι Σέρβοι επικράτησαν της Τουρκίας στον… πόντο με 77-76. Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των προπονητών  Αταμάν και Πέσιτς με τους δύο να ανταλλάσσουν... κουβέντες σε έντονο τόνο.

Έκρηξη  Νο 7: Στη «μάχη» για γερά νεύρα μεταξύ Γεωργίας και Τουρκίας στις 4 Σεπτεμβρίου του 2022 δύο παίκτες και ένας προπονητής οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με απόφαση των διαιτητών. Ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο Ντούντα Σανάτζε μετά από ρήξη αποβλήθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον κόουτς Αταμάν να ακολουθεί στην δεύτερη παράταση.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0