Basket Talk

Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ 64-55: «Πλήρωσε» το black out στην αρχή του ματς

Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ 64-55: «Πλήρωσε» το black out στην αρχή του ματς

Η ΑΕΚ «πλήρωσε» ακριβά την επιθετική ανομβρία του πρώτου δεκαλέπτου και παρά την τρομερή προσπάθεια, ηττήθηκε με 64-55 στο Game 1 της προημιτελικής φάσης του BCL από την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και «κόλλησε» στους 6 πόντους, με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ να λαμβάνει απίστευτη δύναμη από την κερκίδα και να... εκτοξεύει τη διαφορά από νωρίς. Η ΑΕΚ έπεσε στην παγίδα των γηπεδούχων και ακολούθησε το ρυθμό τους, το οποίο φυσικά δε τη συνέφερε, καθώς οι Ισραηλινοί σούταραν καλά και έβγαζαν τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ διαφορετικό. Με «μπροστάρη» τον Κένι Ουίλιαμς που σκόραρε 13 πόντους στην 3η περίοδο, έφτασε μια ανάσα από την ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς, όμως δεν μπόρεσε να ανατρέψει εξ ολοκλήρου το σκορ.

Το ματς

Από το 4ο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΚ «κόλλησε» στους 6 πόντους (5-6), ενώ η Χάποελ ήταν εύστοχη και «έτρεξε» ένα σερί 21-0 σερί, τερματίζοντας την πρώτη περίοδο με 26-6. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έμεινε 7 ολόκληρα λεπτά χωρίς να πετύχει πόντο!

Το «ρόδι» έσπασε ο Παπαδάκης στο 11’ και ακολούθησαν οι Μάιλς με τρίποντο και φάουλ και ο Κένι Ουίλιαμς, συμβάλλοντας σε 10 αναπάντητους πόντους για τη «Βασίλισσα». Ο Ηλίας Καντζούρης μάλιστα, αύξησε την ένταση της πίεσης στα 4/4 του γηπέδου, οδηγώντας τους Ισραηλινούς σε λάθη και μαζεύοντας τη διαφορά στους 12 πριν οι ομάδες μεταβούν στα αποδυτήρια (36-24).

Στην επανάληψη, η «Ένωση» μπήκε εντυπωσιακά και «έτρεξε» σε 6 λεπτά επιμέρους σκορ 12-3, μειώνοντας στους 2, χάρις τις τρεις εύστοχες βολές του Ουίλιαμς (39-36)! Η Χάποελ «έσπασε» το ρυθμό της ΑΕΚ και ο Καντζούρης κάλεσε τάιμ άουτ για να μην ξεφύγουν οι γηπεδούχοι εκ νέου στο σκορ (43-36). Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την ομάδα του Τζίκιτς όμως ο Κάρινγκτον ευστόχησε στην εκπνοή του χρόνου και έδωσε «ανάσα» στους Ισραηλινούς (49-45) στο 30’.

Ο Ακίλ Μίτσελ με ένα καλάθι και φάουλ στο 35’ μείωσε τη διαφορά στους 3 (56-53) και όλα κρίθηκαν στο τελευταίο τετράλεπτο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Σπίντι Σμιθ, ο οποίος μέτρησε 20 πόντους και έθεσε την ομάδα του σε θέση οδηγού μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να μην έχει καθαρό μυαλό, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε η κακή εμφάνιση των Οριόλα και Λεμάρ

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 10-18, 13-21, 15-10

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0