Basket Talk

Ο Απόστολος Ρούμογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο NCAA!

Ο Απόστολος Ρούμογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο NCAA!
«Έγραψε» ιστορία ο Απόστολος Ρούμογλου, μετά την κατάκτηση του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, από τους Κονέκτικατ Χάσκις.
Η πορεία του Απόστολου Ρούμογλου από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έως το NCAA, είναι γνωστή πλέον, ωστόσο τα ξημερώματα της Τρίτης (04/04), φρόντισε να βάλει μια για πάντα το όνομά του, στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Πώς; Μέσω της νίκης των Κονέκτικατ Χάσκις στον τελικό του Final-4 του NCAA.

Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στο NCAA, κάτι που είχε φτάσει κοντά στο να πράξει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με το Όρεγκον (2017), αλλά εν τέλει, έμελλε να το καταφέρει πρώτος ο Απόστολος Ρούμογλου.

Να σημειωθεί ότι ο Ρούμογλου έγινε ο 3ος Έλληνας/ομογενής που έλαβε μέρος σε Final-4 του τελικού τουρνουά του NCAA και ο 1ος που έπαιξε σε τελικό. Στο παρελθόν ο διεθνής γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, Τάιλερ Ντόρσεϊ, είχε παίξει σε Final-4 με το Όρεγκον το 2017, αλλά δεν προκρίθηκε στον τελικό ενώ ο ομογενής γκαρντ/φόργουορντ, Νικ Κατσίκης, το 1989 με το Πανεπιστήμιο Σίτον Χολ, είχε φτάσει στον τελικό έχοντας συμμετοχές στο τουρνουά, πλην όμως δεν αγωνίστηκε στον τελικό, όπου η ομάδα του είχε χάσει από το Μίσιγκαν 80-79 στην παράταση.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0