Basket Talk

Προμηθέας - Περιστέρι 91-83: Στον δρόμο για την τετράδα οι Πατρινοί

Προμηθέας - Περιστέρι 91-83: Στον δρόμο για την τετράδα οι Πατρινοί

Ένα παιχνίδι που χάρισε θέαμα στους μπασκετόφιλους ολοκληρώθηκε στην Πάτρα με μεγάλο νικητή τον Προμηθέα με 91-83 απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Ένα κρίσιμο παιχνίδι για τη «μάχη» της τετράδας διεξήχθη στην Πάτρα ανάμεσα στον Προμηθέα και το Περιστέρι για τις ανάγκες της 21ης αγωνιστικής της Basket League. Το Περιστέρι προερχόταν από 4 συνεχόμενες νίκες, ενώ η ομάδα της Πάτρας κέρδισε την ΑΕΚ στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της Πέμπτης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με φόρα με την ώθηση που πήρε από τον Άντονι Κάουαν που τον έφερε μπροστά για 9 πόντους (22-13). Η ομάδα του κόουτς Σπανούλη με τους συνήθεις ύποπτους Μάρκους Ντένμον και Σιλβέν Φρανσίσκο δεν άφησε τους Πατρινούς να ξεφύγουν περισσότερο και μείωσε τη διαφορά στους δύο (29-27).

Ο Ντάστιν Χογκ και ο Τρέβις Σίμπσον ήταν αυτοί που κρατούσαν τον Προμηθέα σταθερά μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μέχρι να ισοφαρίσει η ομάδα του Περιστερίου στην εκπνοή με τον Μίρο Μπίλαν για το 47-47.

Μετά την ανάπαυλα, για πρώτη φορά στο ματς οι Περιστεριώτες  πήραν ένα μικρό προβάδισμα με σουτ δύο πόντων από τον Λεωνίδα Κασελάκη (50-51), ο Αρνόλντας Κουλμπόκα και ο Σίμπσον ήταν εκεί όμως για να ανατρέψουν αυτό το μομέντουμ της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη και να δώσουν αέρα ξανά 9 πόντων στους Πατρινούς (66-57). Γρήγορα ο Ντένμον «μάζεψε» τη διαφορά στους 3 (68-65) λίγο πριν οι δύο ομάδες εισέλθουν στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο.

Τότε ξεκίνησε ο «βομβαρδισμός» τριπόντων από την πλευρά του Προμηθέα από τους Σίμπσον και Κάουαν φέρνοντας τον Προμηθέα στο +12 (77-65). Ο Ντένμον με τον Ίαν Χάμερ μείωσαν λίγο την ψαλίδα της διαφοράς, όμως δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην ανατροπή, με τον Προμηθέα να παίρνει μια μεγάλη νίκη στο τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 47-47, 68-65, 91-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0