Basket Talk

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 78-72: Η γιορτή για τον Πρέλεβιτς έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 78-72: Η γιορτή για τον Πρέλεβιτς έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ένα παιχνίδι που αναμενόταν πως θα είναι ντέρμπι εξελίχθηκε και ως τέτοιο μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με τον δικέφαλο του Βορρά να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής με 78-72 στην τιμητική βραδιά του Μπάνε Πρέλεβιτς.

Η αναμέτρηση των «δικεφάλων» ήταν μέγιστης σημασίας μιας και οι δύο ομάδες «μάχονται» για την τετράδα ενόψει των επερχόμενων play off.

Πριν το ντέρμπι πραγματοποιήθηκε μία πολύ ξεχωριστή εκδήλωση με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ να αποσύρει τη φανέλα με το Νο7 προς τιμήν του Μπάνε Πρέλεβιτς που υπηρέτησε την ομάδα από όλα τα πόστα (παίκτης, βοηθός προπονητή, προπονητής και πρόεδρος). Αυτή είναι και η πρώτη φανέλα που απέσυρε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα στο Παλατάκι με τις δύο ομάδες να έχουν ευστοχία και να πηγαίνουν χέρι - χέρι στο σκοράρισμα. Η ΑΕΚ με τον Ακίλ Μίτσελ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (7-10). Με «ζεστούς» τους Τζέιλεν Χαντς και Τζόρνταν Σίμπερτ ο δικέφαλος του βορρά πήρε κεφάλι στο σκορ (23-18) πριν τη δεύτερη περίοδο.

Με δύο σερί τρίποντα του Κένι Ουίλιαμς οι κιτρινόμαυροι πέρασαν μπροστά (23-24), με τον Γιανίκ Φράνκε να απαντάει άμεσα για τους γηπεδούχους (26-24). Η ΑΕΚ, που προερχόταν από το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα όπου γνώρισε την ήττα (85-72) και έχει τον σημαντικό αγώνα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ την Τρίτη (04/04) για τους 8 του Champions League, ήταν φανερά πιο κουρασμένη αλλά δεν άφησε καθόλου το πρώτο ημίχρονο να ξεφύγει.

Με εύστοχο δίποντο του Ουίλιαμς η ΑΕΚ πέρασε μπροστά (40-41) με τον Τζέιλεν Ράιλι όμως να απαντά άμεσα (42-41). Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη μπήκε δυναμικά μετά την ανάπαυλα και για πρώτη φορά προηγήθηκε με διαφορά 9 πόντων από τα (δύσκολα) σουτ των Βλάντο Γιάνκοβιτς και Μπρίντον Λεμάρ (44-53). Με την πολύτιμη βοήθεια του Νέιτ Ρένφρο ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 4 (49-53) και με το καθοριστικό σουτ του Χαντς για το 52-55 η ομάδα του Φώτη Τακιανού έδειξε πως η τελευταία περίοδος θα είναι «θρίλερ».

Αυτό επιβεβαιώθηκε με το τρίποντο ισοφάρισης από τον Ρένφρο για το 55-55. Ο Ουίλιαμς για ακόμη μία φορά στο ματς έδειξε την κλάση του και με προσωπικό του σερί 8 πόντων έδωσε ξανά «ανάσα» στην Ένωση (57-63). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων όπως και σκορ. Ο Χαντς με τον Ράιλι με το επιθετικό τους κρεσέντο κράτησαν «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ και τον έφεραν μάλιστα μπροστά (68-65). Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ανακάμψει παρά και την αποβολή του Ράιλι που μάζεψε 5 φάουλ και έτσι ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα με 78-72 σε μια βραδιά που έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους που είναι ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 40-39, 52-55, 78-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0