Basket Talk

Ιωνικός - Λαύριο 82-90: Λιγοστεύουν οι ευκαιρίες των Νικαιωτών για παραμονή μετά από ακόμη μία ήττα

Ιωνικός - Λαύριο 82-90: Λιγοστεύουν οι ευκαιρίες των Νικαιωτών για παραμονή μετά από ακόμη μία ήττα

Ο Ιωνικός σπατάλησε το προβάδισμα 20 πόντων που είχε στο ημίχρονο με το Λαύριο να γυρνάει εντελώς την εικόνα του ματς και να φεύγει με τη νίκη (82-90) από τη Νίκαια.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου κρίνουν τη «μάχη» της παραμονής στην Basket League με τον Ιωνικό να υποδέχεται το Λαύριο σ’ έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Ο Ιωνικός προέρχεται από ένα σερί πέντε ηττών, στο οποίο υποχρεώθηκε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη μετά το διπλό στην Καρδίτσα είχαν τον «αέρα» δύο νικών και αισθανόντουσαν ασφαλείς.  

Η εκκίνηση του ματς βρήκε τους γηπεδούχους αρκετά «ζεστούς» με τον Χένρι Λένελ και τον Ρέισον Σίμονς να δίνουν ώθηση στην ομάδα για το 16-8. Το Λαύριο με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη έφτασε στην ισοφάριση (17-17), όμως ο Ιωνικός διατήρησε το προβάδισμα (26-20).

Η ομάδα του Γιώργου Λημνιάτη είχε αποσυντονιστεί πλήρως στη δεύτερη περίοδο με τον Ιωνικό να αποκτά «αέρα» 20 πόντων (51-31) λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Ο Νίκος Αρσενόπουλος και ο Ντεοντάε Χόκινς ήταν αυτοί που έδωσαν τη μεγάλη «ανάσα» στην ομάδα τους.

Μετά την ανάπαυλα το Λαύριο με προσωπικές ενέργειες του Σίριλ Λάντζεβιν και του Νικολαΐδη μπόρεσε να μειώσει την ψαλίδα της διαφοράς στους 8 πόντους (68-60) πριν μπουν και οι δύο ομάδες στην τελευταία κρίσιμη περίοδο.

Εκεί ήταν που το Λαύριο βρήκε τη δύναμη που του έλειπε για να φτάσει στην ισοφάριση (70-70) με τον Λάντζεβιν και τον Νικολαΐδη να φέρνουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα τους (75-80). Με καθοριστικούς τον Σάβιον Φλαγκ και τον Ιωσήφ Κολοβέρο στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Λαυρίου ήταν κυριολεκτικά σαρωτική φεύγοντας με τη νίκη από τη Νίκαια (82-90).

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 51-31, 68-60, 82-90

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0