Basket Talk

Πρωταπριλιά στο NBA: Από τον fake διαιτητή του Κούμπαν στον… γκόλφερ Μάικλ Τζόρνταν

Πρωταπριλιά στο NBA: Από τον fake διαιτητή του Κούμπαν στον… γκόλφερ Μάικλ Τζόρνταν
Η Πρωταπριλιά είναι η μέρα που όλοι συνηθίζουν να λένε ψέματα καλοπροαίρετα και να κάνουν αστεία και φάρσες ο ένας στον άλλον. Αυτή είναι μια παράδοση που ακολουθείται σε πολλά μέρη του κόσμου με το NBA να μην αποτελεί εξαίρεση στον εορτασμό εκείνης της μέρας.

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, που είναι γνωστός για τον εξωστρεφή αλλά και διασκεδαστικό του χαρακτήρα, το 2010 προσέλαβε ψεύτικο διαιτητή σε αναμέτρηση της ομάδας του παριστάνοντας πως σε μία φάση του παιχνιδιού λογομαχεί και πιάνεται στα χέρια μαζί του σοκάροντας παίκτες, διαιτητές και κοινό.

Στην εκπομπή του ΤΝΤ «Inside the NBA» που παρουσιάζει ο Σακίλ Ο’ Νιλ, το 2015 τα μέλη της παραγωγής του έφεραν την κατάταξη με τους καλύτερους σέντερ όλων των εποχών στο NBA για να του δείξουν σε ποια θέση βρίσκεται. Ήθελαν να του κάνουν πλάκα και τοποθέτησαν τον πετυχημένο ψηλό των Λέικερς στην 9η θέση (στην πραγματικότητα βρισκόταν 4ος) διαβάζοντας εκτενώς τη λίστα και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του.

Οι θαυμαστές του Άντονι Ντέιβις το 2018 έπεσαν «θύματα» της φάρσας που ο ίδιος κατέστρωσε ανεβάζοντας ένα poll που ρωτούσε το κοινό του αν πρέπει να ξυρίσει το περίφημο φρύδι του. Το 50,6% των φανς του απάντησαν «ναι» με τον ίδιο να ανεβάζει βίντεο στα social media ξυρίζοντας το σήμα κατατεθέν του. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Ντέιβις ανάρτησε φωτογραφία που το φρύδι του φαίνεται… ακέραιο και στην… θέση του.

Ένα μήνυμα του «Βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς στο Twitter ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω… κάτω. Την περασμένη χρονιά ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε ανάρτησή του ανέφερε πως θα μείνει εκτός για όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον πίστεψαν μιας και είχε βρεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης στα τρία προηγούμενα παιχνίδια των Λέικερς.

Το 2009 οι Ορλάντο Μάτζικ οργάνωσαν μια από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες φάρσες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο σόου του ημιχρόνου του ματς με τους Ράπτορς. Ένας άνθρωπος από το κοινό κατέβηκε στο παρκέ με δεμένα τα μάτια για να προσπαθήσει να ευστοχήσει σε ένα σουτ από τη μέση του γηπέδου που θα του χάριζε ως αντάλλαγμα 100.000 δολάρια. Ο άντρας σούταρε αλλά αστόχησε με το κοινό του Ορλάντο να ζητωκραυγάζει για να τον κάνει να νομίζει ότι πέτυχε τη βολή. Όμως δεν ήταν προετοιμασμένοι γι΄ αυτό  που ακολούθησε. Ο «άτυχος» άντρας όταν έλυσε τα μάτια του αποκάλυψε πως μόλις είχε χάσει τη δουλειά του με τον κόσμο του γηπέδου να γεμίζει με τύψεις που του έδωσε ψεύτικες ελπίδες. Αυτό που δεν ήξεραν σίγουρα όσοι βρίσκονταν εκεί σ’ εκείνο το ματς είναι πως αυτός δεν ήταν άλλος από έναν πληρωμένο ηθοποιό που έκανε φάρσα σε όλους τους φαν των Μάτζικ.

Πολύ καιρό πριν γίνει ο «G.O.A.T.» της πορτοκαλί, ο Μάικλ Τζόρνταν το 1987 που θεωρούταν ο επερχόμενος σταρ του NBA φιλοξενήθηκε από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Πατ Μπενκόφσκι. Εκεί σόκαρε ολόκληρο το Σικάγο όταν ανακοίνωσε πως θα αφήσει το μπάσκετ στην 3η του μόλις σεζόν για να ακολουθήσει μία καριέρα στο γκολφ.

Jordan_retires_1987.jpg

Ο Ίμ Ουντόκα, ο περσινός κόουτς των Σέλτικς αντίθετα με την σοβαρή του παρουσία στα γήπεδα είπε να βγάλει το παιδί από μέσα του και να κάνει πλάκα στην ομάδα της Βοστώνης. Σε συνεννόηση με τον Γκραντ Ουίλιαμς προσποιήθηκαν πως έρχονται σε ρήξη σε σημείο μάλιστα να κοντέψουν να πιαστούν στα χέρια. Το παράδοξο είναι πως κανένας εκ των υπόλοιπων μελών της ομάδας δεν προσπάθησε να τους χωρίσει.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0