Basket Talk

EuroLeague Round 32: Συνεχίζει να ελπίζει η Εφές, αποκαρδιωτική η Βίρτους

EuroLeague Round 32: Συνεχίζει να ελπίζει η Εφές, αποκαρδιωτική η Βίρτους

Η Εφές παραμένει ζωντανή, μετά τη νίκη με 84-65 απέναντι στην άνευρη, νωθρή και αδιάφορη Βίρτους. - Η Μακάμπι «ξέσπασε» στο τέλος και διέλυσε με 85-66 την Αρμάνι στο Γιαντ Ελιάου, άργησε να πάρει μπρος αλλά όταν το έκανε, έκανε περίπατο η Μπάρτσα.

Όσα έγιναν στην 2η αγωνιστική της «διαβολοβδομάδας» της EuroLeague, 3 στροφές πριν το συναρπαστικό τέλος, με το τοπίο του πλεονεκτήματος να ξεκαθαρίζει, αυτό όμως της οκτάδας να παραμένει «θολό».

Εφές – Βίρτους 84-65

Η Εφές «καιγόταν» για τη νίκη σε αντίθεση με την αδιάφορη Βίρτους, όμως δε το απέδειξε από την αρχή του αγώνα. Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν εντυπωσιακά χαμηλό, ενώ Λάρκιν και Μίσιτς δεν είχαν πάρει… μπρος (13-13).

Στο Σινάν Ερντέμ Ντομ, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο μόλις με 3/15 τρίποντα, ενώ το δίδυμο Μίσιτς-Λάρκιν είχε 2 πόντους με 1/10 σουτ! Από την άλλη, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν εξίσου άστοχη και νοθρή, οπότε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη διαφορά πριν μεταβούν οι ομάδες στα αποδυτήρια (36-27).

Στην τρίτη περίοδο η Εφές καθάρισε την αποκαρδιωτική Βίρτους, η οποία παρόλο που δεν είχε κίνητρο, δεν έβγαλε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού πάθος και ενέργεια, κάνοντας εύκολο το έργο των Τούρκων.

ΕΦΕΣ: Λάρκιν 5, Μπομπουά 10, Μπράιαντ 13, Γκαζί 3, Κλάιμπερν 5, Αρνά, Πλάις 14, Μίτσιτς 7, Μ’Μπαγέ 5, Ζίζιτς 24

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Μάνιον 17, Μπελινέλι 10, Μπάκο 6, Λούντμπεργκ 3, Σενγκέλια 3, Χάκετ 2, Μίκι 11, Καμαρά, Ουίμς 2, Οτζελέγε 13

Μακάμπι – Αρμάνι Μιλάνο 85-66

FsfjDtRWIA8KM0L.jpg

Η Μακάμπι «πατούσε» καλύτερα στο Γιαντ Ελιάου και παρά τις προσπάθειες του Ντεσόν Τόμας με δυο συνεχόμενα τρίποντα στην αρχή της δεύτερης περιόδου, συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα που είχε πάρει από την πρώτη, χάρις τον Μπράουν.

Η υπεροχή της Μακάμπι παρέμεινε αδιαμφισβήτητη και στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έμενε κοντά στους Ισραηλινούς. Στην 4η περίοδο ο αγώνας εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων, με τους Μπράουν και Νέιπιερ να δίνουν… σόου, τους Ιταλούς όμως να μη μπορούν να φτάσουν την ομάδα του Κάτας, που σε ακόμη ένα παιχνίδι δέχτηκε τεχνική ποινή.

Η «ομάδα του λαού» έβγαλε απίστευτη ενέργεια και διάθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο και βρέθηκαν μέχρι και στο +20, στα τελευταία δυο λεπτά του παιχνιδιού.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μπράουν 17, Μπάλντγουιν 15, Μάρτιν 8, Σόρκιν 18, ΝτιΜπαρτολομέο 8, Χίλιαρντ, Κοέν 3, Μπράιμο, Νίμπο 8, Κόλσον 8

ΜΙΛΑΝΟ: Ντέιβις 1, Τόμας 9, Λουαού-Καμπαρό 8, Πάνγκος 5, Τονούτ, Μέλι 5, Μπάρον 4, Νέιπιερ 15, Ρίτσι, Σιλντς 14, Χάινς 5, Φόιχτμαν

Μπαρτσελόνα – Άλμπα Βερολίνου 72-56

Fsfky4VWIAACokg.jpg

Η Άλμπα έκανε για άλλη μια φορά συγκλονιστική προσπάθεια και φαίνεται ότι θέλει να τελειώσει τη σεζόν, όπως την ξεκίνησε. Για τρία δεκάλεπτα έπαιξε καταπληκτικά και περιόρισε στο μέγιστο τους Καταλανούς.

Μάλιστα, οι Γερμανοί βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με +6 στο 15’ (24-30), χάρις το τρίποντο του Γουέτζελ, ενώ με απίστευτο buzzer beater, ο Μάλτε Ντελόου στη λήξη του ημιχρόνου έβαλε ξανά τους Γερμανούς σε θέση οδηγού.

Αυτό που χρειαζόταν η Μπάρτσα ήταν ένα ξέσπασμα και το βρήκε στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου. Ένα επιμέρους σκορ 19-3 μέσα σε μόλις 4 λεπτά (28’ – 32’) ήταν αρκετό για να πάρει το προβάδισμα η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους και να «κλειδώσει» τη νίκη από τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντα Σίλβα 2, Σάνλι 12, Βέσελι 6, Κάλινιτς 10, Σατοράνσκι 6, Λαπροβίτολα 7, Αμπρίνες 5, Χίγκινς 4, Κούριτς 7, Γιοκουμπάιτις 2, Μίροτιτς 11

ΑΛΜΠΑ: Λο 6, Σμιθ 5, Ντελόου 5, Βέτζελ 9, Σνάιντερ 6, Ολίντε 7, Κουμάντζε 2, Τίμαν 2, Σίκμα 4, Λάμερς 7, Μπλατ, Ζούσμαν 3

Δείτε τη βαθμολογία της EuroLeague ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0