Basket Talk

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 81-55: Έβγαλε την υποχρέωση, «καπάρωσε» το πλεονέκτημα και τώρα Παναθηναϊκός! (video)

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 81-55: Έβγαλε την υποχρέωση, «καπάρωσε» το πλεονέκτημα και τώρα Παναθηναϊκός! (video)

Εύκολα, γρήγορα και απλά «καθάρισε» ο Ολυμπιακός με τη Βιλερμπάν, επικρατώντας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 81-55. Κλείδωσαν έτσι το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs οι «ερυθρόλευκοι», παραμένοντας ταυτόχρονα στην κορυφή της EuroLeague.

Ψεκάστε, σκουπίστε… αποκτήστε το πλεονέκτημα έδρας. Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Τετάρτης (29/3), με τον Ολυμπιακό να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απέναντι στην ελλιπή (Λοβέρν, Ντε Κολό, Νουά) Βιλερμπάν. Οι «ερυθρόλευκοι», που είδαν τον Μουστάφα Φαλ να μην αγωνίζεται λόγω ίωσης, επικράτησαν με 81-55 και θα πάνε και επίσημα πλέον με το πλεονέκτημα της έδρας τους στη φάση των play-offs, ενώ ετοιμάζονται και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (31/3).

Έτσι, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν πια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague, περιμένουν να μάθουν ποιον θα αντιμετωπίσουν, με φόντο ένα εισιτήριο στο Final-4 του Κάουνας. Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Τόμας Ουόκαπ με 11 πόντους αμφότεροι.

Το ματς

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, ήδη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να αποκτήσει από πολύ νωρίς διψήφια διαφορά, φεύγοντας στους 15 πόντους (22-7) 1’21’’ πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» κάπως κόλλησαν επιθετικά στη συνέχεια. Σημείωσαν μόλις επτά πόντους σε έξι λεπτά και 50 δευτερόλεπτα στο δεύτερο δεκάλεπτο και είδαν τη Βιλερμπάν να πλησιάζει στους 5 (29-24). Γρήγορα, όμως, ανέκτησαν και πάλι τα ηνία, με 4 πόντους του ΜακΚίσικ και 2 του Παπανικολάου και η διαφορά ανέβηκε… αστραπιαία στους 11 (35-24). Ελάχιστα άλλαξαν τα πράγματα έως το ημίχρονο, όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγαν με το υπέρ τους +8 (37-29).

Στην επανέναρξη, ο αγώνας έμοιαζε σαν… παράσταση για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακός με περίσσεια ευκολία έφτασε στο +16 (48-32) στο 24’, ενώ με την είσοδο στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, διατηρούσε απόσταση 17 πόντων (56-39).

Εκεί, με σερί 5-1 οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 21 πόντους (61-40 στο 32’) και όλα πλέον είχαν κριθεί. Επικράτησαν με 81-55, έφτασαν στην 22η νίκη τους στη φετινή EuroLeague και κάπως έτσι εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των play-offs.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-29, 56-39, 81-55

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0