Basket Talk

Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 86-76: «Πάρτι» Παπαγιάννη στο άδειο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 86-76: «Πάρτι» Παπαγιάννη στο άδειο ΟΑΚΑ!
Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπάγερν είχε την υπογραφή του Γιώργου Παπαγιάννη, Ο αρχηγός των πρασίνων» έκανε τα πάντα στο παρκέ (24 πόντους με 7/7 δίποντα και 3/3 τρίποντα με 11 ριμπάουντ) και χάρισε τη νίκη στο τριφύλλι» για την 31η αγωνιστική της EuroLeague (86-76). Φλέρταρε με το double double και ο Λι (9π. και 11 ασίστ).


Σχετικά Άρθρα
Μπορεί να μην πήραν ώθηση από τον κόσμο τους καθώς αυτός «έλαμψε» δια της απουσίας του, παρόλα αυτά οι πάικτες του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν σοβαρότατοι στο παρκέ του ΟΑΚΑ και δεν δυσκέλευτηκαν να επικρατήσουν της Μπάγερν για την 31η Αγωνιστική της Euroleague. Μία νίκη φυσικά που δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό αντίκρυσμα αλλά μπορεί να αποτελέσει μία... ένεση ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (31/3). Μοίαρασε το χρόνο συμμετοχής ο Χρήστος Σερέλης, απολαυστικός και άχαστος ο Γιώργος Παπαγιάννης, καθοριστικός όταν «έχτισε» διαφορά ο Τόμας.

Με το πόδι πατημένο στο... γκάζι μπήκε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με τους «πράσινους» να τρέχουν ένα 8-0 σερί και να παίρνου τα ηνία. Ο Λι «έκοβε», ο Παπαγιάννης... έραβε και οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις στην επίθεση (16-15, 7'). Οι δύο ομάδες δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να δώσουν βάρος στην άμυνα και έτσι το σκορ πήγε αρκετά ψηλά (21-27) με το τρίποντο των Βαυαρών στο φινάλε. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν η... αιχμή του δόρατος για την ελληνική ομάδα (11 πόντους με 5/5 σουτ, 3 ριμπάουντ και 2 τάπες σε 9 λεπτά) αλλά το τριφύλλι» έπρεπε να βελτιωθεί στην άμυνα για να διεκδικήσει κάτι στο ματς. Όπερ και εγένετο.

Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα υπέρ του 9-0 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, έκλεισε εν πολλοίς τους... διαδρόμους προς το καλάθι του και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ οι Βαυαροί. Οι πάικτες του Σερέλη συνέχιζαν να πάιζουν όμορφο μπάσκετ και με το τρίποντο του Γκριγκόνις έστειλαν τη διαφορά σε διψήδια τιμή (43-33, 16').

Οι αφοί Καλαϊτζάκη και ο Λευτέρης Μαντζούκας βοηθούσαν αρκετά σε άμυνα και επίθεση, με τους Βαυαρούς ωστόσο να... μαζεύουν τη διαφορά πριν την ανάπαυλα (48-43).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος με τον Ματ Τόμας να βλέπει το αντίπαλο καλάθι σα... βαρέλι. Ο Αμερικανός σημείωσε όλους του τους πόντους στο δεκάλεπτο αυτό με 4/4 τρίποντα, στέλνοντας τη διαφορά μέχρι και το +19 (69-50). Οι «πράσινοι» έπαιξαν στην περίοδο αυτή πολύ ελκυστικό μπάσκετ και έδειχναν ότι είχαν... καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

Κάπου εκεί όμως ήρθε και η χαλάρωση, λογικό για παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η αρμάδα του Τρινκιέρι με κάποια μεγάλο σουτ, κυρίως του Ομπστ κάλυψε παραπάνω από τη μισή διαφορά (74-67) ωστόσο τα σουτ έξω από τα 6.75 από τον «δεινόσαυρο» του Παναθηναϊκού, έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 48-45, 71-54, 86-76

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0