Basket Talk

Από τα… μαγικά του Ραζόν Ρόντο στην elbow pass του «White Chocolate»: Οι 5+1 ασύλληπτες πάσες στο NBA (video)

Από τα… μαγικά του Ραζόν Ρόντο στην elbow pass του «White Chocolate»: Οι 5+1 ασύλληπτες πάσες στο NBA (video)

Η αδιανόητη ασίστ του Λούκα Ντόνσιτς (28/03) μας δίνει την αφορμή να θυμηθούμε τις «μαγικές» στιγμές που ο κόσμος του μπάσκετ παραμίλησε με απίστευες εμπνεύσεις που καταγράφηκαν στο NBA.

Σχετικά Άρθρα

Ο Λούκα Ντόνσιτς «μοίρασε» την ασίστ της χρονιάς στο αγώνα των Ντάλας Μάβερικς με τους Ιντιάνα Πέισερς και το BN Sports θυμάται τις πιο εντυπωσιακές πάσες που έγιναν στα παρκέ της αντίπερας όχθης του Ατλαντικού.

Τζέισον Γουίλιαμς

Ο «White Chocolate», όπως ήταν το παρατσούκλι του, μοίραζε συχνά πυκνά φαντεζί πάσες, με τις οποίες το φίλαθλο μπασκετικό κοινό «έτριβε τα μάτια του» και οι Αμερικανοί εκφωνητές έχαναν τη… μιλιά τους. Η «elbow pass» ωστόσο, που εμπνεύστηκε ως rookie, στο (σημερινό) Rising Stars του ΝΒΑ το 2000 είναι μια πάσα άνευ προηγουμένου που δε μπορεί κανείς να εξηγήσει ακόμη και σήμερα!

Αντρέι Κιριλένκο

Στον αγώνα ΤζαζΚαβαλίερς, στη Σολτ Λέικ Σίτι (15/01/2011) ο Ρόνι Πράις κλέβει τη μπάλα, δίνει στον Ερλ Γουότσον και το… σόου ξεκινάει. Ο Γουότσον δίνει στον Κιριλένκο μια πάσα πίσω από την πλάτη και ο Ρώσος βρίσκει με τον ίδιο τρόπο τον Πράις, σε μια φάση που οι Τζαζ «έκρυψαν» την μπάλα.

Πέτζα Στογιάκοβιτς

Σε αγώνα των Κινγκς με τους Μάβερικς, ο Στογιάκοβιτς κατέρριψε την έννοια της λογικής, βγάζοντας μια απίθανη ασίστ στον Μπόμπι Τζάκσον. Ο Σέρβος έκλεψε τη μπάλα, και έβγαλε… μπέιζμπολ πάσα στον Τζάκσον πίσω από την πλάτη, με τους εκφωνητές του αγώνα να μην πιστεύουν στα… μάτια τους!

Μάτζικ Τζόνσον

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Μάτζικ Τζόνσον στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Η ασίστ όμως που βγάζει ο «θρύλος» των Λέικερς, όντας πεσμένος στο παρκέ, κάτω από τα πόδια του αντιπάλου του είναι εντυπωσιακή.

Ραζόν Ρόντο

Άλλος ένας βιρτουόζος της πάσας δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ο Ρόντο, στην πρώτη φάση του αγώνα των Σέλτικς με τους Νάγκετς (08/12/2010) βρίσκει τον ακροβολισμένο Ρέι Άλεν με πάσα πίσω από το κεφάλι, χωρίς καν να βλέπει.

Ντέρικ Ρόουζ

Στις 11 Νοεμβρίου του 2014, ο ταλαιπωρημένος από σοβαρούς τραυματισμούς Ντέρικ Ρόουζ αψήφησε το νόμο της βαρύτητας, έκανε προσποίηση πάσας στον Πάου Γκασόλ και ενώ βρισκόταν στον αέρα, άλλαξε σκέψη και πάσαρε στον Τζοακίμ Νόα που βρισκόταν κάτω από το καλάθι, στον αγώνα των Μπουλς με τους Πίστονς.

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0