Basket Talk

Καρδίτσα - Λαύριο 68-85: Θρίαμβος στη Θεσσαλία και παρέλαση... παραμονής! (video)

Καρδίτσα - Λαύριο 68-85: Θρίαμβος στη Θεσσαλία και παρέλαση... παραμονής! (video)
Και εκεί που φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό, το Λαύριο ουσιαστικά «κλείδωσε» την παραμονή του δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Basket League. Η ομάδα του Λημνιάτη άλωσε την Καρδίτσα (68-85) με σούπερ Γκρέι και Λάντζεβαϊν και άφησε τους υπόλοιπους να αγχώνονται.
Αποστολή εξετελέσθη για το Λαύριο. Οι «μεταλλορύχοι» παρότι ξεκίνησαν με 0-8 τη σεζόν, δεν το έβαλαν κάτω και με τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονη τους στη μεγάλη κατηγορία, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Πολύ ανώτερη η αρμάδα του Λημνιάτη απέναντι στην αγχωμένη και... πελαγωμένη Καρδίτσα (68-85) που έχει μπροστά της έναν «τελικό» με τον Ιωνικό σε δυο εβδομάδες από τώρα.

Νωρίς-νωρίς το Λαύριο έδειξε τις διαθέσεις του αφού στο 8', είχε ήδη αποκτήσει διψήφια διαφορά (9-20). Οι Θεσσαλοί μείωσαν (18-24) όμως δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Σίριλ Λάντζεβαϊν, που τους είχε κάνει μεγάλη ζημιά (6/7 δίποντα). Οι γηπεδούχοι παρότι είδαν την αρμάδα του Λημνιάτη να τους ξεφεύγει (18-28), βρήκαν τις λύσις και επέστρεψαν ξανά (32-34, 18') με τον Γκαλινάτ.

Ωστόσο ένα ξέσπασμα με 9-0 από το Λαύριο στις αρχές του δευτέρου μέρους ήταν υπέραρκετό. Οι φιλοξενούμενοι μεγάλωναν συνεχώς τη διαφορά ( έφτασε και στο 39-55 στο 26΄'). Τέσσερις παίκτες προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την Καρδίτσα, καλύπτωντας μεγάλο μέρος της απόστασης (58-63) με 8 λεπτά να απομένουν. Κάποια συνεχόμενα όμως σουτ-μαχαιριές του Γκρέι και προσωπικές ενέργειες του Λάντζεβαϊν, «καθάρισαν» για τους Αθηναίους.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 34-37, 50-61, 70-85.
Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0