Basket Talk

Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου 88-78: «Κλειδώνουν» το πλεονέκτημα με σούπερ Κασελάκη οι... Πρίγκιπες!

Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου 88-78: «Κλειδώνουν» το πλεονέκτημα με σούπερ Κασελάκη οι... Πρίγκιπες!
Στη ματσάρα του Περιστερίου για την 20η Αγωνιστική της Basket League, οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» έκαναν μία τρομερή τελευταία περίοδο και έκαμψαν, πιο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ (88-78), τη σθεναρή αντίσταση του Κολοσσού. Αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας η ομάδα του Σπανούλη, πρωταγωνιστές οι Κασελάκης και Φρανσίσκο.
Μία πολύ σημαντική νίκη για την οικονομία του πρωταθλήματος και τη μάχη που δίνει για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs, πέτυχε το Περιστέρι για την 20η Αγωνιστική της Basket League, κόντρα στον Κολοσσό της Ρόδου (88-78). Οι «Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» τα... χρειάστηκαν, ωστόσο είχαν τον αρχηγό τους (Λεωνίδα Κασελάκη) σε φοβερή μέρα (21 π., season high) και με καθοριστικούς τους Φρανσίσκο και Ντένμον, επικράτησαν των άκρως ανταγωνιστικών νησιωτών.

Από το ξεκίνημα η ομάδα του Σπανούλη είχε το πάνω χέρι με... αιχμή του δόρατος τον Μπίλαν (11-3 και 20-13), όμως ο Κολοσσός βρήκε τις λύσεις με Μορέιρα και Γιανγκ και ισορόπησε (24-25). 

Το ματς ήταν ντέρμπι, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τον Κασελάκη να αποτελεί μία μόνμη απειλή γι ατο αντίπαλο καλάθι και τους Σμιθ, Φρανσίσκο με σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ, να στέλνουν τον αγώνα στην ανάπαυλα με το σκορ ισόπαλο (43-43). 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, Μορέιρα και Ντίξον «έχτισαν» ένα μικρό +6 (49-55), όμως οι γηπεδούχοι δεν αγχώθηκαν, επέστρεψαν και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Τιγκ (66-66).

Σο τελευταίο δεκάλεπτο, το Περιστέρι έπαιξε υποδειγματική άμυνα, είδε τον Φρανσίκο να το παίρνει... προσωπικά (έξι σερί πόντους για το 72-68) και με την πάροδο του χρόνου, αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά για την 13η νίκη της αρμάδας του Σπανούλη στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 43-43, 66-66, 88-78

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0