Basket Talk

Αρμάνι Μιλάνο: Οι ξεγραμμένοι Ιταλοί έχουν… σφυγμό! (video)

Αρμάνι Μιλάνο: Οι ξεγραμμένοι Ιταλοί έχουν… σφυγμό! (video)

Στο Μιλάνο βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο… χείλος του γκρεμού. Η Αρμάνι παίζει τον έναν «τελικό» μετά τον άλλο, παλεύοντας κάθε βδομάδα για την ευρωπαϊκή της ύπαρξη. Το comeback ωστόσο από το Φλεβάρη και μετά είναι εκκωφαντικό για την αρμάδα του Μεσίνα, παρά τους τραυματισμούς πρωτοκλασάτων παικτών, που μπορεί και να προλάβει το «τρένο» της 8αδας.

Περνούσε ο καιρός και το «καντήλι» στο Μιλάνο έσβηνε αργά και βασανιστικά. Παρά τις προϋποθέσεις και τις φιλοδοξίες, οι πρώτοι τέσσερις μήνες στο Mediolanum, κυλούσαν σχεδόν καταστροφικά, μέσα στην κατήφεια και την εσωστρέφεια. Τα πρώτα… βιολιά δεν έπαιξαν ποτέ συγχρονισμένα, σαν σε χορωδία της περίφημης «Σκάλας» της πόλης αλλά ασύνδετα, μεμονωμένα, με εκλάμψεις.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, προέκυψαν αρκετοί, σοβαροί αν μη τι άλλο τραυματισμοί (Πάνγκος, Σιλντς, Ντατόμε) και το «γλυκό ήρθε και έδεσε». Η σεζόν έμοιαζε χαμένη με το ρεκόρ του 6-15 μετά το πέρας της 21ης στροφής να φαντάζει απαγορευτικό. Όχι όμως και στην πράξη.
FrReDqxX0AQlX0t.jpg

Οι παίκτες του Μεσίνα δεν τα παράτησαν και αρχής γενομένης από την 22η Αγωνιστική και το ματς με τη Μπασκόνια στο Μιλάνο, ξεκίνησαν την αναρρίχησή τους. Οι Ιταλοί «εκτόξευσαν» την επιθετική τους συγκομιδή κατά μέσο όρο (από το 70,6 στην υπόλοιπη σεζόν στο 84%) στα τελευταία εννιά ματς και κάπως έτσι δικαιολογείται και το απίθανο σερί που τρέχουν.

Η Αρμάνι ενώ ήταν κολλημένη στον… τοίχο, έχει κερδίσει τα 8 από τα 9 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει σε αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνει. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό και αξιέπαινο για τον Μεσίνα και την αρμάδα του, είναι πως έγιναν και πάλι υπολογίσιμη ύπαρξη χωρίς τη συμβολή της «αφρόκρεμάς» τους. Λουίτζι Ντατόμε, Σάβον Σιλντς και Κέβιν Πάνγκος μετρούν όλοι μαζί λιγότερα από 20 ματς (19 για την ακρίβεια) με τους υπόλοιπους, αφού ξεπέρασαν το… σοκ του γεμάτου απουσιολογίου, να βάζουν «πλάτη» και να δίνουν ελπίδα στο όνειρο. Και μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή είναι ο απίθανος Σαμπάζ Νέπιερ, ο οποίος ήρθε ακριβώς με την «ανάσταση».

Το κατά πόσο οι «καρποί» όλης αυτής της… τιτάνιας υπερπροσπάθειας θα ευοδωθούν, ουδείς ξέρει σε αυτό το σημείο. Απομένουν 4 στροφές ακόμα για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Euroleague και η μάχη για μια θέση στην 8αδα καλά κρατεί.  Ωστόσο άπαντες οφείλουν να… βγάλουν το καπέλο στους Μιλανέζους και τη συγκινητικό ντεμαράζ που έχουν κάνει ούτως ώστε να σώσουν οτιδήποτε κι’ αν σώζεται.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0