Basket Talk

Παρτιζάν - Ολυμπιακός 90-75: Τα... έσπασε στην «καυτή» Σταρκ Αρένα!

Παρτιζάν - Ολυμπιακός 90-75: Τα... έσπασε στην «καυτή» Σταρκ Αρένα!
Οι... κακές αναμνήσεις από την Stark Arena επανήλθαν. Ο Ολυμπιακός τα «έσπασε» έξω από τη γραμμή των 6,75, είχε σε μέτρια βραδιά αρκετούς από τους πρωταγωνιστές του και χωρίς τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο, ηττήθηκε καθαρά από την Παρτιζάν (90-75). Σημαντικό βήμα για να κατοχυρώσουν μια θέση στην 8αδα οι Σέρβοι.
Αυτός που ήθελε το ματς περισσότερο, το πήρε και μάλιστα απολύτως δίκαια. Οι Πειραιώτες δεν έκαναν καλά αρκετά από εκείνα που διακρίνονται τη φετινή εξαιρετική τους σεζόν και γνώρισαν την ήττα στην... καυτή Stark Arena από τη «διψασμένη» Παρτιζάν. Κομβική νίκη για την αρμάδα του Ομπράντοβιτς που φαίνεται πως «κλειδώνει» μια θέση στα playoffs.
Τα πρώτα λεπτά έδειξαν ότι το σκορ θα πάει ψηλά με τον κόσμο της Παρτιζάν να σπρώχνει τους παίκτες του Ομπράντοβιτς και τους Πειραιώτες να ακολουθούν από κοντά. Οι Σέρβοι βρήκαν κάποιες λύσεις από μακριά, κάτι που δεν μπορούσε να ειπωθεί και για τους «ερυθρόλευκους». Όσο έβρισκαν ωστόσο σκορ από τους Φαλ και Ουόκαπ, δεν ανησυχούσαν (27-22).

Το δεύτερο δεκάλεπτο παρόλα αυτά κύλησε καταστροφικά. Η παθιασμένη άμυνα της Παρτιζάν έσπρωχνε τους φιλοξενούμενους σε λάθη (5 ο Σλούκας μέχρι την ανάπαυλα) με τους Πειραιώτες να έχουν εκνευριστεί από την αστοχία τους. Αντίθετα, η καλή κυκλοφορία της ομάδας του Ομπράντοβιτς έφερε κάποια αμαρκάριστα σουτ για τους Πάντερ και Νάναλι, με τη διαφορά να εκτοξεύεται μέχρι και τους 16 (48-32). Το 0/12 από τη γραμμή του τριπόντου, η κυριαρχική παρουσία του Λεσόρτ όταν δεν υπήρχε ο Φαλ στο παρκέ και η κακή μέρα των Παπανικολάου και Βεζένκοφ, έθεσαν φυσιολογικότητα τον Ολυμπιακό σε ρόλο κυνηγού.
5844029.jpg
Στην τρίτη περίδο, οι Πειραιώτες το πάλεψαν και μάζεψαν τη διαφορά χάρις την άμυνά τους. Ρυθμό δεν βρήκαν στην επίθεση με σουτ από μακριά αλλά μέσα από συνεργασίες, έφτσαν και στο -4 (50-46, 25') με δίποντο του Σάσα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κρατήσει μόλις στους δυο πόντους την Παρτιζάν για 6 λεπτά, όμως χωρίς τα μεγάλα σουτ, δεν μπορούσαν να πάνε μακριά. Οι Σέρβοι αποκατέστησαν γρήγορα γρήγορα την τάξη (56-46), βρήκαν λύσεις στους συνεχόμενους πόντους του Σλούκα και μπήκαν με σημαντικό πλεονέκτημα στην τελευταία περίοδο (60-52).

Το ρόδι... έσπασε στο 32΄ για τον Ολυμπιακό με το τρίποντο του ΜακΚίσικ (65-58), όμως από το σημείο εκείνο ανέλαβαν οι Πάντερ και Παπαπέτρου. Οι δυο τους «κουβάλησαν» την Παρτιζάν, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη 4:43 από το τέλος με τη... βόμβα του Πάντερ από τα 8 μέτρα. Το τρίτο Πειραιώτικο τρίποντο άργησε πάρα πολύ να μπει (83-71, Παπανικολάου) και έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε την 9η ήττα του στη σεζόν, παραμένοντας ωστόσο στην κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 48-34, 60-52, 90-75

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0