Basket Talk

BCL: Με Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ στα προημιτελικά

BCL: Με Χάποελ Ιερουσαλήμ η ΑΕΚ στα προημιτελικά
Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τα προημιτελικά του BCL, με την ΑΕΚ να μαθαίνει τον αντίπαλό της.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κλήρωσης για τα ζευγάρια στα προημιτελικά του BCL. Εκεί που βρίσκεται η ΑΕΚ, με την κλήρωση να τη φέρνει αντιμέτωπη με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 4 ή 5 Απριλίου (εκτός έδρας η ΑΕΚ) και στις 11 ή 12 οι ρεβάνς. Αν χρειαστει και τρίτη αναμέτρηση (best of three), αυτή θα γίνει στις 18 ή 19 στο Ισραήλ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Τέλεκομ Βόννης - Στρασμπούρ
Χάποελ Ιερουσαλήμ - ΑΕΚ
Τενερίφη - Μανρέσα
Ουνικάχα Μάλαγα - Μούρθια

Έτσι όπως βγήκανε τα ματσαρίσματα, έχουμε δύο ισπανικές μονομαχίες, το οποίο σημαίνει ότι στο Final Four θα βρεθούν δύο ομάδες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Το προφίλ της Χάποελ Ιερουσαλήμ: 

Η ισραηλινή Χάποελ Ιερουσαλήμ θα είναι το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για την ΑΕΚ στην προσπάθειά της να φτάσει στο Final-4 του BCL.

Πρόκειται για τη μοναδική τη φετινή σεζόν της διοργάνωσης αήττητη ομάδα εκτός έδρας αφού μετράει 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες! Στον πάγκο της βρίσκεται ο Σλοβένος τεχνικός Αλεξάντερ Ντζίκιτς, προπονητής ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε και στην Ευρωλίγκα με τις Ολίμπια Λουμπλιάνα και Μπούντουτσνοστ ενώ διατέλεσε και βοηθός προπονητή στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Να σημειωθεί, ότι βοηθός του είναι ο Έλληνας Θεόδωρος Γιαννακόπουλος ο οποίος μέχρι πέρυσι εργαζόταν σε ομάδες της Α2.

Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο γκαρντ/φόργουορντ Λεβί Ράντολφ, 2ος σκόρερ της φέτος στο BCL με 13,3 πόντους και ο δυναμικός σέντερ Ζακ Χόκινς (15,5 πόντοι, 8,8 ριμπάουντ μέσο όρο) ενώ προσοχή χρειάζονται ο πλέι-μέικερ Σπίντι Σμιθ, ο διεθνής Λετονός πάουερ φόργουορντ Μάρεκς Μέγερις αλλά και ο διεθνής Εσθονός φόργουορντ Σιμ-Σάντερ Βένε με προϋπηρεσία και σε ομάδες της Ευρωλίγκα.

Από τους γηγενείς ξεχωρίζουν ο διεθνείς Ιτάι Σεγκέβ (αρχηγός), ο πρώην παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ Οζ Μπλέιζερ και ο νατουραλιζέ TJ Κλάιν μαζί με τον φόργουορντ Ορ Κορνέλιους.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0