Basket Talk

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 74-88: Ραψωδία Μίροτιτς και νέα νίκη Σάρας στο ΟΑΚΑ! (video)

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 74-88: Ραψωδία Μίροτιτς και νέα νίκη Σάρας στο ΟΑΚΑ! (video)

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε ανάγκη τη νίκη και ήταν αυτή που πήρε τελικά το «ροζ» φύλλο αγώνα μετά το τέλος του παιχνιδιού (74-88). Εξασφάλισαν την είσοδό τους στα play-offs οι «μπλαουγκράνα», που είχαν ως κορυφαίο τον Νίκολα Μίροτιτς, και κυνηγούν πια το πλεονέκτημα έδρας. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά δεν ήταν αρκετή για τους «πράσινους».

Σχετικά Άρθρα

Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν τη νίκη για να παραμείνει σε «τροχιά» τετράδας και επικράτησε του Παναθηναϊκού με 88-74 στο ΟΑΚΑ, για την 30η αγωνιστική της EuroLeague. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικoί στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως «μπλόκαραν» στη δεύτερη περίοδο και το «πλήρωσαν». Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν φοβερός, σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ.

Από την πλευρά των Καταλανών, ξεχώρισε ο… συνήθης ύποπτος Νίκολα Μίροτιτς, που πέτυχε 26 πόντους και ήταν αυτός που οδηγούσε επιθετικά την Μπαρτσελόνα, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «κλείδωσε» την παρουσία της στα φετινά play-offs.

Το ματς

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ξεκίνησαν εξαιρετικά στην αναμέτρηση και στις δύο μεριές του παρκέ. Στο πέμπτο λεπτό είχαν δεχθεί μόλις πέντε πόντους και είχαν καταφέρει να ξεφύγουν στο +9 (14-5). Μάλιστα έφτασαν ακόμα και σε διψήφια διαφορά (23-12 στο 8’), με τον Γιώργο Παπαγιάννη στο συγκεκριμένο διάστημα να είναι… άχαστος (3/3 2π., 1/1 3π.)!

Η Μπαρτσελόνα έβγαλε άμεσα αντίδραση, όμως, τρέχοντας ένα σερί 10-2 έως το τέλος της περιόδου και κάπως έτσι μείωσε στους τρεις πόντους (25-22). Ύστερα από τρίποντο του Γιοκουμπάιτις και δύο εύστοχες βολές του Κάλινιτς πέρασε μπροστά (25-27), φτάνοντας μέχρι το +7 (27-34) με 4’20’’ για το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας μόλις 11 πόντους, ενώ δέχθηκε 21 από τους Καταλανούς, που πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους στο 43-36.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με ένα 10-3 στο πρώτο δίλεπτο της επανέναρξης, ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους (39-53) και δεν δυσκολεύτηκε να τη διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα για αρκετή ώρα. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο ματς ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, φτάνοντας στο -5 (60-65), αλλά ένα καλάθι το Κάλινιτς και μία βολή από τον Γιοκουμπάιτις έδωσαν εκ νέου στην Μπαρτσελόνα «αέρα» οκτώ πόντων.

Στο τελευταίο μέρος, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα, μείωσε στους πέντε πόντους (70-75) με 4’32’’ για το φινάλε, αλλά οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι στο +11 (72-83), δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε τελικά με 88-74 και έφτασε στην 20η νίκη της στη φετινή EuroLeague.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 36-43, 60-68, 74-88

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0